Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Θεσσαλονίκη:Μάθετε που μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν frozen yogurt στις 16 Οκτωβρίου!


Το Frozen Yogurt Cafe (FYC) με αφορμή την ημέρα Παγκόσμιας Διατροφής, σας προσκαλεί να γνωρίσετε από κοντά το παγωμένο γιαούρτι.
Την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012 από τις 12:00 έως και τις 23:00 θα μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν μερίδες παγωμένου γιαουρτιού στον πεζόδρομο της Αγίας Θεοδώρας 15 (κάθετη στην Αγίας Σοφίας), απολαμβάνοντας τη γεύση του και μαθαίνοντας την πλούσια διατροφική του αξία.

Για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής
Τον Οκτώβριο του 1980 η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ καθιέρωσε την 16η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.
Η διάδοση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα προάσπισης της ατομικής υγείας, καθώς και βασικό συντελεστή προαγωγής της Δημόσιας Υγείας.
H δραστική αλλαγή του σύγχρονου τρόπου ζωής, η μείωση του ελεύθερου χρόνου, η μετεξέλιξη της οικογενειακής δομής και η επακόλουθη υιοθέτηση νέων διατροφικών συνηθειών, που οδηγούν στην κατανάλωση έτοιμου και τυποποιημένου φαγητού, είναι μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις για τη Δημόσια Υγεία στη σημερινή εποχή.
Τι είναι το παγωμένο γιαούρτι
Το παγωμένο γιαούρτι δεν περιέχει γλουτένη και παράγεται με φρέσκο γάλα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών.
Είναι μια ελαφριά, θρεπτική και ιδιαίτερα εύπεπτη τροφή που μαζί με το γάλα αποτελούν την κύρια πηγή ασβεστίου. Τα βακτήρια που περιέχει αποκαθιστούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και βοηθούν στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας. Το γιαούρτι συμβάλλει στην ανάπτυξη του σκελετικού συστήματος, ενισχύει την οστική μάζα, επιταχύνει τη διαδικασία της πέψης και θωρακίζει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.
Το παγωμένο γιαούρτι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά. Έχει 8 φορές λιγότερες θερμίδες από το παγωτό, οι οποίες δεν αποθηκεύονται στο σώμα, μιας κι είναι κυρίως υδατάνθρακες.