Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας:«Όταν καθίσω απέναντι στη Μέρκελ, θα ξέρει ότι εγώ δεν ήμουν σε λίστες»

Ως  «ωραίο παραμύθι με ενδιαφέροντα δράκο» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα, μιλώντας το πρωί στον Αντ1.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι την αλήθεια για το αν υπάρχει δυνατότητα να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ την είπε ο Σόιμπλε από το Τόκιο, όταν επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ γιατί θα καταστραφούμε».

«Είπε αυτό που φωνάζουμε ότι δεν μπορεί να φύγει μια χώρα από το ευρώ. Αυτό που κατανοούν φοιτητές στα πρώτα έτη των σπουδών τους δεν μπορούμε να το καταλάβουμε; Υφίσταται θέμα ευρώ αν θα διατηρηθεί ως νόμισμα, όχι αν η Ελλάδα θα είναι μέσα», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Επιτέθηκε επίσης και στα ΜΜΕ, κατηγορώντας τη διαπλοκή και λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν το 1821 είχαμε ΜΜΕ να εκβιάζουν για την επανάσταση, τότε οι οπλαρχηγοί θα μένανε χωρίς λαό».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε επίσης έτοιμος να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τη Μέρκελ:  «Είμαι έτοιμος να κάτσω στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ακόμη και με τον μεγαλύτερο εχθρό μου. Δεν θα κάνω όμως δηλώσεις μετάνοιας. Όταν κάτσω απέναντι στη Μέρκελ θα ξέρει ότι δεν ήμουν στις λίστες της Siemens, ούτε στα μπλοκάκια του Χριστοφοράκου».

Χαρακτήρισε ναζιστική οργάνωση τη Χ.Α. σχολιάζοντας ότι «Η άνοδος του Χίτλερ επετεύχθη επειδή επί τρία χρόνια ακολουθείτο ένα πρόγραμμα σαν αυτό που έχουμε εδώ. Πρέπει να πάρουμε διδάγματα».

Διευκρίνισε επίσης ότι για τον  ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί επιδίωξη η έξοδος από το ευρώ. «Τα στελέχη μας λένε αυτονόητα πράγματα, αν μας ζητήσουν να ζούμε με 200 ευρώ δεν έχει σημασία αν το νόμισμα θα είναι ευρώ. Έχουμε στόχο μέσα από παρουσία μας στην ευρωζώνη να σώσουμε την κοινωνία και την πορεία της Ευρώπης», είπε ο κ. Τσίπρας.

Σπόντες πέταξε ο κ. Τσίπρας και κατά του Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ: «Εγώ με το 27% δεν γνωρίζω ποιοι είναι στη λίστα, όμως το γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια και τώρα το έμαθε και ολόκληρη η κυβέρνηση», είπε.
lifo