Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μπουτάκια κοτόπουλου με πολύχρωμες πιπεριές από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.

 Υλικά 
 1.200 γραμμ. μπουτάκια κοτόπουλου
 2-3 σκελίδες σκόρδο
 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
 500 γραμμ. ψιλοκομμένες φρέσκιες ντομάτες
 6 πολύχρωμες πιπεριές
 1 κ.γλ. ρίγανη
 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
 αλάτι
 φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
 
1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μπουτάκια γύρω γύρω για 7΄-8΄. Προσθέτουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και σοτάρουμε για άλλα 2΄. Σβήνουμε με το κρασί.
2. Αφήνουμε λίγο (για 2΄-3΄) το κρασί να εξατμιστεί και προσθέτουμε τις ντομάτες. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό για 40΄ μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
3.  Εν τω μεταξύ πλένουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε σε δυνατό γκριλ ή στους 200°C μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους.
4. Όπως είναι ζεστές τις βάζουμε σε μπολ και τις σκεπάζουμε να ιδρώσουν. Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις ρίχνουμε στο κοτόπουλο 10΄ πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο. Προς το τέλος του βρασμού αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

μερίδες 6
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 45 λεπτά