Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Σπαγγέτι Ναπολιτάνα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών!

Γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών με μια πεντανόστιμη σπαγγέτι ναπολιτάνα που οφείλει την ονομασία της στην αντίστοιχη πίτσα ναπολιτάνα καθώς περιέχει ακριβώς τα ίδια υλικά.

Υλικά:
500 γραμ. σπαγγέτι
5-6 τομάτες ώριμες, καθαρισμένες και χωρίς σπόρους
2 σκελίδες σκόρδο
150 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
1 κρεμμύδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
φυλλαράκια βασιλικού
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε στο κάτω μέρος της τομάτας ένα σταυρό και τις ζεματίζουμε για 20 δευτερόλεπτα σε κοχλάζον νερό. Τις ξεφλουδίζουμε, τις ξεσποριάζουμε και τις κόβουμε κονκασέ. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τις τομάτες κομμένες κονκασέ. Αφήνουμε να βράσει, πάντα σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Για να το κάνετε αυτό βράστε τα ενάμιση λεπτό λιγότερο από το χρόνο που λέει το πακέτο. Σουρώνουμε, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτουμε τα μακαρόνια. Σερβίρουμε σε πιάτο, από πάνω τη σάλτσα Ναπολιτέν, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με κεφαλογραβιέρα τριμμένη.