Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο Σούπερμαν σας καλωσορίζει στο Κλίβελαντ

Στην αίθουσα παραλαβής αποσκευών στο επίπεδο αφίξεων του αεροδρομίου Χόπκινς του Κλίβελαντ θα βρίσκεται από φέτος ο… Σούπερμαν!
Ο γνωστός υπερήρωας θα είναι το θέμα της νέας μόνιμης έκθεσης του αεροδρομίου με ένα άγαλμα σε φυσικό μέγεθος αλλά και πλούσιο υλικό από τα πρώτα χρόνια του ως κόμικ μέχρι τη μεγάλη του κινηματογραφική και τηλεοπτική καριέρα.

Γιατί λοιπόν επιλέχθηκε το Κλίβελαντ; Γιατί εδώ γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι στο γυμνάσιο ο Jerry Siegel και ο Joe Shuster στη δεκαετία του 1930. Και οι δύο μαζί δημιούργησαν τον Superman, έναν από τους πιο δημοφιλείς και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες κόμικ όλων των εποχών.

Ωστόσο, πολλοί επισκέπτες δεν το γνωρίζουν και αυτό είναι που θέλησαν να αλλάξουν οι οπαδοί του Σούπερμαν και οι κάτοικοι παρουσιάζοντας το Κλίβελαντ ως "Γενέτειρα του Σούπερμαν». Μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2007, πρώτα επικεντρώθηκε στην αποκατάσταση του σπιτιού του Jerry Siegel στη γειτονιά Glenville του Κλίβελαντ τοποθετώντας στο φράχτη το γνωστό "S". Ακόμα ένας δρόμος κοντά στο σπίτι μετονομάστηκε σε "Lois Lane."

Στη συνέχεια, η τοπική κοινωνία έστρεψε το βλέμμα της στη δημιουργία ενός χώρου αφιερωμένου στο Superman στο αεροδρόμιο, αφού οι περισσότεροι από τους επισκέπτες μπορεί να μην γνωρίζουν καν για την ιστορία του Σούπερμαν στο Κλίβελαντ.

Σύμφωνα με το διευθυντή του αεροδρομίου Ricky Smith, ο χώρος του Σούπερμαν αναμένεται να γίνει πολύ δημοφιλής στους επισκέπτες και να ταυτιστεί με το Κλίβελαντ. Άλλωστε, οι υπάλληλοι του αεροδρομίου ήδη έχουν αρχίσει να αστειεύονται με το επιβατικό κοινό, προσθέτοντας τον κρυπτονίτη στη λίστα με τα απαγορευμένα αντικείμενα μεταφοράς.