Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

«Μπουρλότο» στην πολιτική σκηνή της Ιταλίας απειλεί να ρίξει ο Μπερλουσκόνι

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις στην ήδη εύθραυστη πολιτική σκηνή της Ιταλίας προκαλεί εκ νέου ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, μετά την καταδίκη του σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, και προειδοποιεί ότι θα αποσύρει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση Μόντι.

Ο Καβαλιέρε, ο οποίος λίγες μέρες πριν είχε δηλώσει ότι δεν θα διεκδικήσει ξανά την πρωθυπουργία, δήλωσε «υποχρεωμένος» να παραμείνει στην πολιτική «για να μεταρρυθμίσει τη δικαιοσύνη στον πλανήτη», προειδοποιώντας παράλληλα ότι η κεντροδεξιά θα αποφασίσει εντός των ημερών εάν θα συνεχίσει να στηρίζει την κυβέρνηση Μόντι.
Η ιταλική κυβέρνηση τεχνοκρατών στηρίζεται στο κοινοβούλιο από την κεντροαριστερά, το κέντρο και την κεντροδεξιά. Αν έχανε τη στήριξη όλων των βουλευτών της τελευταίας, ο Μόντι θα έπρεπε να αποχωρήσει στέλνοντας τους Ιταλούς σε πρόωρες κάλπες.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, πάντως, επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά αυτό που είχε πει την περασμένη Τετάρτη, ότι δηλαδή δεν θα είναι υποψήφιος για την πρωθυπουργία, τουλάχιστον στις επόμενες εκλογές. Είχε προκαλέσει, ωστόσο, αίσθηση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει κάθε πολιτική δραστηριότητα.
Στο μεταξύ, ο καβαλιέρε καταδικάστηκε την Παρασκευή σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης, ποινή που μειώθηκε σε έναν χρόνο, ενώ έως τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται ότι θα κατατεθεί από τους δικηγόρους του η σχετική έφεση, που εκτιμάται ότι θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να εξεταστεί.
 imerisia.gr