Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Παγκόσμια συνάντηση Ομοσπονδίας Ταχυπλόων Σκαφών στην Κέρκυρα

Με συμμετοχές από 70 χώρες ξεκίνησε σήμερα στην Κέρκυρα και θα ολοκληρωθεί στις 21 Οκτωβρίου, η 85η συνέλευση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων Σκαφών.
«Σπουδαία ευκαιρία για ανάπτυξη θεματικού τουρισμού», χαρακτήρισε την επιλογή της Κέρκυρας ο δήμαρχος Γ.Τρεπεκλής, τον οποίο επισκέφθηκαν ο πρόεδρος Raffaele Chiuli και ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων Σκαφών Andrea Dini.

Ο δήμαρχος Κέρκυρας είπε ότι παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν δράσεις οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν την Κέρκυρα, όπως ο θεματικός τουρισμός και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός είναι ο μοχλός ανάπτυξης του τόπου και πρέπει να τον στηρίξουμε όλοι».

Από την πλευρά του, ο κ. Chiuli έκανε λόγο για εξαιρετική οργάνωση και ζεστή φιλοξενία στο νησί και ενημέρωσε ότι οι εργασίες του συνεδρίου εξελίσσονται καλά. «Αυτό είναι ένα ξεκίνημα της συνεργασίας που μπορούμε να έχουμε με την Κέρκυρα. Έχουμε κατά νου και θα συζητήσουμε με τον κ. Δήμαρχο και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα για το μέλλον», είπε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλόων Σκαφών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ