Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Στροφή των καταναλωτών στα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης

Με την άνοδο της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης όλο και περισσότεροι καταναλωτές στρέφονται σε εναλλακτικές μορφές θέρμανσης.
Μία από αυτές είναι και τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης. Με ελάχιστο κόστος και χωρίς να χρειάζεται συντήρηση ενδείκνυται για θέρμανση κυρίως μικρών χώρων και ως βοηθητική θέρμανση αλλά και ως κύρια.
Η εξοικονόμηση με τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης υπολογίζεται σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης στο 50-60% και σε σχέση με το φυσικό αέριο 30-40%.
Χαρακτηριστικό είναι ότι για ένα διαμέρισμα 75 τ.μ. οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν για τη θέρμανση με πετρέλαιο θέρμανσης περίπου 200 ευρώ /μήνα, με φυσικό αέριο 140 ευρώ /μήνα, με τη χρήση κλιματισμού σε συνδυασμό με πετρέλαιο θέρμανσης 160 ευρώ /μήνα ενώ με τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης περίπου 100 ευρώ /μήνα. Για ένα διαμέρισμα 75 τ.μ θα χρειαστούν 5 πάνελ τα οποία μαζί με όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα θα κοστίσουν στον ιδιοκτήτη περίπου 2100 ευρώ .
Τα υπέρυθρα κύματα είναι μια μορφή ενέργειας, η οποία ζεσταίνει αντικείμενα χωρίς να ζεστάνει τον αέρα γύρω τους. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης αποδίδουν καλύτερα όταν στο σπίτι υπάρχει καλή μόνωση και η ισχύς του ανάλογα με το μοντέλο που θα επιλέξει κάποιος υπολογίζεται από 250-1000 Watt.