Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Ο Βουκεφάλας Λάρισας και η Σούλα έγιναν θέμα σε όλο τον κόσμο (ΦΩΤΟ)

Ιστοσελίδες από την Αμερική μέχρι την Νέα Ζηλανδία γράφουν για την ομάδα της Λάρισας που έβαλε χορηγό τον οίκο ανοχής «Σούλα».

Στην Ελλάδα το νέο είναι γνωστό εδώ και καιρό, όμως όταν το Associated Press έκανε ρεπορτάζ για αυτήν την ασυνήθιστη συνεργασία, δεκάδες σάιτ από όλο τον κόσμο αναδημοσίευσαν τις φωτογραφίες και την είδηση. Ανάμεσα τους το αθλητικό ESPN, το Sports Illustrated, το Yahoo, η Huffington Post, η Washington Post, η Daily News και πολλά άλλα.

Οι φωτογραφίες είναι του Νικόλα Γιακουμίδη και το ρεπορτάζ του Derek Gatopoulos και του Κώστα Καντούρη:

To αρχαιότερο επάγγελμα δίνει νέο νόημα στην αγάπη για το παιχνίδι
Οι παίκτες της χρεοκοπημένης ομάδας Βουκεφάλας τώρα φορούν ροζ και παίζουν με φανέλες που έχουν πάνω τα logo «Villa Erotica» και «Soula’s House of History», δύο μπουρδέλα που σπονσοράρουν την ομάδα μετά τις δραστικές μειώσεις που έκανε η κυβέρνηση στις επιχορηγήσεις των ερασιτεχνικών κλαμπ ποδοσφαίρου.
Και άλλες ομάδες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στράφηκαν σε εναλλακτικούς χρηματοδότες, Οπως αυτές που έβαλαν για χορηγούς ένα γραφείο κηδειών, ένα σουβλατζίδικο και ένα αλλαντοποιείο.

Η κυρία Σούλα στις κερκίδες του γηπέδου

Ομως η ερασιτεχνική ομάδα της Λάρισας «Βουκεφάλας» που οι παίκτες της είναι ντελιβεράδες, φοιτητές και γκαρσόνια μπήκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω μιας εξεζητημένης επιλογής σπόνσορα.
«Δυστυχώς το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα του εδώ και καιρό» λέει ο πρόεδρος του «Βουκεφάλα», Γιάννης Μπατζιόλας, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου και παράλληλα είναι και ο δεύτερος τερματοφύλακας της ομάδας. «Είναι θέμα επιβίωσης» προσθέτει.
Πάντως οι διοργανωτές απαγόρευσαν στην ομάδα να φοράει τις ροζ φανέλες κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών λέγοντας πως αυτή η εμφάνιση είναι ενάντια στο «αθλητικό πνεύμα» και είναι ακατάλληλη για τους ανήλικους φίλαθλους.
Ο Μπατζιόλας από τη μεριά του ομολογεί πως η ομάδα ένιωσε μεγάλη έκπληξη για τον σπόνσορα. «Στην αρχή δεν το πίστευαν. Αλλά μόλις είδαν τις φανέλες τους φάνηκε πολύ αστείο» λέει.
 Η ομάδα με τις ροζ φανέλες

Η 67χρονη ιδιοκτήτρια των μπουρδέλων Σούλα Αλευρίδου έχει πληρώσει μέχρι στιγμής πάνω από 1.000 ευρώ για τις φανέλες αν και η ομάδα αντιμετωπίζει προβλήματα με αυτές. Ομως η κυρία Σούλα δεν δείχνει να ανησυχεί καθώς λέει ότι μπήκε στο παιχνίδι γιατί λατρεύει το ποδόσφαιρο.
«Δεν είναι το είδος της επιχείρησης που χρειάζεται διαφήμιση. Αυτή η δουλειά γίνεται γνωστή από στόμα σε στόμα» λέει η Σούλα για τους δύο οίκους ανοχής που έχει στη Λάρισα και προσθέτει:
«Αν δεν βοηθήσουμε τους επιστήμονες και τους αθλητές που θα φτάσουμε; Η Ελλάδα έχει μορφωμένα παιδιά, ανθρώπους με κουλτούρα και καλούς αθλητές. Καλύτερα να βοηθούμε αυτούς παρά να στέλνουμε τα λεφτά μας στην Ελβετία.»
Η Σούλα Αλευρίδου παρακολούθησε με απογοήτευση την τέταρτη ήττα της ομάδας παρότι είχε υποσχεθεί στους παίκτες ότι αν νικήσουν θα τους "περιποιηθούν" τα κορίτσια της...
«Μας λείπουν ακόμα πολλά στην ομάδα. Τα περισσότερα παιδιά εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ και όταν πρέπει να παίξουν την επόμενη μέρα δεν μπορούν να σταθούν καλά στο γήπεδο. Χρειάζονται περισσότερη βοήθεια.»
Ο Βουκεφάλας χρειάζεται κάπου στα 10.000 ευρώ για να καλύψει τα εξόδα της χρονιάς και η Σούλα Αλευρίδου υποσχέθηκε ότι θα δώσει και άλλα χρήματα στην ομάδα.
«Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός εδώ αρχίζει. Σε αυτές τις ομάδες αναπτύσσεται το ταλέντο των παιδιών. Η ομάδα θα πάει καλύτερα. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό» λέει καθώς παρακολουθεί το Βουκεφάλα να παίζει στο γήπεδο.