Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Τα οφέλη της λεβάντας

Τα μαγικά φίλτρα που φτιάχνεις με τα αιθέρια έλαια είναι ένας ολόκληρος κόσμος με πάρα πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την ομορφιά και την ευεξία του ανθρώπινου οργανισμού.

  Είναι ένα αιθέριο έλαιο που πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε σε ετοιμότητα ακριβώς γιατί μπορεί να έχει πάρα πολλές χρήσεις. Το κυριότερο βέβαια όφελός του είναι στον ψυχολογικό τομέα που εκεί μπορεί να κάνει πραγματικά θαύματα.
Γιατί; Σημειώστε τα μαγικά του τρικ:
Καταπολεμά την αϋπνία. Απλά τοποθετήστε λίγες σταγόνες στο μαξιλάρι σας, ή πριν κοιμηθείτε εισπνεύστε ελάχιστη ποσότητα που θα έχετε βάλει στις παλάμες σας.
Ανακουφίζει από πονοκεφάλους. Με λίγες σταγόνες στα δάχτυλά σας, κάντε μασάζ στους κροτάφους, στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας και στο μέτωπό σας.
Κλείνει τις πληγές. Αναμίξτε το (1 σταγόνα) με λάδι jojoba ή ελαιόλαδο (10 σταγόνες) και ταμπονάρετε πάνω στην πηγή.
Βοηθά προβλήματα πέψης και κοιλιακά προβλήματα. Φτιάξτε προς το απόγευμα ένα τσάι λεβάντας, με αποξηραμένη λεβάντα σε βραστό νερό. Κάνει πραγματικά πολύ καλό.
Πραγματικά βοηθά στη χαλάρωση και καταπολεμά τη μελαγχολία. Εάν είστε πεσμένη, βάλτε τη λεβάντα στο σπίτι σας ή στον επαγγελματικό χώρο σας. Μπορείτε να βρείτε σε φυσικά κεριά, ή έλαιο που μπορείτε να τοποθετήστε στις ειδικές συσκευές καύσης, σε ένα μεταλλικό μπολ που θα βάλετε στα καλοριφέρ (όταν ανοίξουν) ή ακόμα και στο καλοριφέρ του αυτοκινήτου σας.