Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Κοτόπουλο με μουστάρδα και κρέμα γάλακτος

Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρουμε με πουρέ, ρύζι ή βραστή πατάτα.
ΥΛΙΚΑ:
4 μπούτια από κοτόπουλο
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι του τσαγιού μπύρα
4 καρότα κομμένα σε ροδέλες

2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σε σπόρους
χυμός 1 πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
θυμάρι
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και κατόπιν ρίχνουμε τα καρότα και το κοτόπουλο. Τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και σβήνουμε το φαγητό με την μπύρα. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό, το χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και το θυμάρι. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε το κοτόπουλο για 45 περίπου λεπτά. Όταν βράσει, βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με τη μουστάρδα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό για 5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.