Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Μεταβολή του καιρού την Δευτέρα με νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Τη Δευτέρα (8/10) στη Β-ΒΔ Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μικρής διάρκειας.
Στην υπόλοιπη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 ενισχυόμενοι γρήγορα κατά τόπους στα 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα Δ 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι σταδιακά έως αργά τη νύχτα σε Β-ΒΔ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.
Την Τρίτη (9/10) στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας νωρίς το πρωί. Πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών και στη Δ-ΝΔ Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά.
Την Τετάρτη (10/10) και την Πέμπτη (11/10) δεν προβλέπονται αξιόλογες βροχές. Οι Β-ΒΔ άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές της στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.