Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Τρομοκρατικό δημοσίευμα των New York Times!

Ξεπερνάει κάθε όριο το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα των New York Times, το οποίο αναφέρει ότι αμερικανικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για πιθανή έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Η αμερικανική τράπεζα Merrill Lynch σύμφωνα με τον αρθρογράφο γεμίζει φορτηγά με μετρητά προκειμένου να τα στείλει στα ελληνικά σύνορα σε περίπτωση Grexit, επιθυμώντας με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσει ότι οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στην Ελλάδα και είναι πελάτες της, θα συνεχίσουν να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους και δεν θα τους δημιουργηθεί σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα.
Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας πως η Ford έχει ήδη αλλάξει το σύστημα των υπολογιστών της ώστε να μπορεί άμεσα να χειριστεί ένα διαφορετικό νόμισμα για τη χώρα μας και ότι η JPMorgan Chase έχει δημιουργήσει νέους λογαριασμούς για διάφορες εταιρείες ώστε να μπορεί άμεσα να γίνει χρήση τους, αν αλλάξει νόμισμα η Ελλάδα.
Και συνεχίζει ο δημοσιογράφος λέγοντας ότι αυτές οι εταιρείες δεν είναι οι μόνες, αντιθέτως πολλές αμερικανικές τράπεζες και εταιρείες συμβούλων παρέχουν πληροφορίες στους πελάτες τους από τώρα για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Το ρεπορτάζ επισημαίνει παρ’ όλα αυτά ότι όλες αυτές οι πληροφορίες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στη ζώνη του ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις προγραμματιστή (!) μίας εταιρείας συμβούλων για να στηρίξει το ρεπορτάζ της. «Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι περισσότερες εταιρείες προετοιμάζονται» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Paul Dennis της Corporate Executive Board.
Εκτιμάται τέλος ότι η πιο πιθανή ώρα για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι το βράδυ της Παρασκευής που τα χρηματιστήρια κλείνουν για Σαββατοκύριακο.
blue-hornet team