Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Γενική απεργία ετοιμάζει η Lufthansa

Απεργίες σε εθνικό επίπεδο στη Lufthansa,ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των πληρωμάτων καμπίνας της ένωσης UFO στο Reuters.
Το ιπτάμενο προσωπικό μπορεί να πραγματοποιήσει 24ωρη πανεθνική απεργία την Παρασκευή, αν η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία αρνηθεί να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τα μισθολογικά, δήλωσε ο Νικολάι Μπάουμπλις.

Εκατοντάδες πτήσεις της Lufthansa ακυρώθηκαν σήμερα καθώς το ιπτάμενο προσωπικό της εταιρίας συνεχίζει ακάθεκτο τις απεργιακές κινητοποιήσεις , διεκδικώντας καλύτερες αμοιβές και συνθήκες εργασίας.

Μέχρι νωρίς το απόγευμα, η Lufthansa είχε ακυρώσει πάνω από 300 πτήσεις για όλους τους προορισμούς και χιλιάδες επιβάτες βρισκόταν επί ώρες «όμηροι» στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης, του Βερολίνου και του Μονάχου. Από την απεργία των πληρωμάτων καμπίνας την περασμένη Παρασκευή, 26.000 επιβάτες έμειναν με το εισιτήριο στο χέρι, καθώς δεν πέταξαν για τον προορισμό τους.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εργαζόμενοι της Lufthansa απειλούν να συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους για εβδομάδες , κοστίζοντας στην μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. "Είναι δύσκολο για την εταιρεία να περιορίσει τον αντίκτυπο. Δεν μπορούμε απλά να προσλάβουμε νέους αεροσυνοδούς και το ρυθμιστικό προσωπικό είναι περιορισμένο,» είπε ο εκπρόσωπο της Lufthansa, Klaus Walther

Μια απεργία από τους πιλότους της Lufthansa το 2010 προκάλεσε περισσότερες από 2.800 ακυρώσεις πτήσεων, και νωρίτερα φέτος μια απεργία από το προσωπικό του αεροδρομίου της Φρανκφούρτης χτύπησε επίσης τις επιχειρήσεις της Lufthansa.
real.gr