Δοκιμάστε να τη φτιάξετε αξίζει τον κόπο.
Υλικά (για 6-8 άτομα)
Υλικά (για 6-8 άτομα)
½ κιλό φύλλο χωριάτικο
250 γρ. γραβιέρα
250 γρ. γκούντα τυρί ή άλλο κίτρινο μαλακό
6-8 φέτες ζαμπόν
½ φακελάκι σουσάμι
2 αυγά
1 ποτήρι γάλα
λίγο λάδι για να αλείψουμε τα φύλλα
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Λαδώνουμε
μια στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το σουσάμι να πάει
παντού. Βάζουμε 3 φύλλα λαδωμένα και τσαλακωμένα να αγκαλιάσουν την
φόρμα. Κόβουμε τα τυριά σε μικρά κομματάκια και τα ανακατεύουμε. Στην
συνέχεια στρώνουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα και τοποθετούμε τις φέτες
με το ζαμπόν. Ρίχνουμε λίγο ακόμη μείγμα τυριών πάνω από το ζαμπόν και
κλείνουμε με άλλα 3 φύλλα, διπλώνοντας προσεκτικά να σκεπάσουν
ομοιόμορφα την φόρμα μας. Μετά χαράζουμε όλα τα φύλλα κάθετα με ένα
μαχαίρι και ρίχνουμε το γάλα με τα αυγά αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει
μαζί και έχουμε προσθέσει και το πιπέρι.
Περιμένουμε
λίγο να τραβήξουν τα υγρά και στην συνέχεια την ψήνουμε στον αέρα,
στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου. Την ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα
και την σερβίρουμε.
Καλή απόλαυση!
blue-hornet team