Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ισπανική σανγκρία

Οι ισπανικές ρίζες της σανγκρία δεν έχουν αμφισβητηθεί ποτέ, και επειδή το κόκκινο κρασί είναι τις περισσότερες φορές η βάση της σαγκρία,
πιθανολογείται πως έχει πάρει το όνομα της από το ισπανικό sangre, δηλαδή αίμα. Μάλλον πρόκειται για ένα ισπανικό Bloody Mary! 

Υλικά για 10 άτομα

1 1/2 κουταλιά ψιλή ζάχαρη
1κουταλιά χυμό λεμόνι
1κουταλιά φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
1μπουκάλι των 750ml κόκκινο κρασί
500ml λεμονάδα
2κουταλιές τζιν
2κουταλιές βότκα
1λεμόνι
1πορτοκάλι
1λάιμ
παγάκια

Παρασκευή
Ρίχνετε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού σε μια κανάτα και ανακατεύετε ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το κρασί, τη λεμονάδα,το τζίν και τη βότκα.
Κόβετε το λεμόνι, το πορτοκάλι και το λάιμ στη μέση, αφαιρείτε τα κουκούτσια και κόβετε τα κομμάτια λεπτές ρπδέλες. Τις ρίχνετε στην κανάτα και προσθέτετε παγάκια. Ανακατεύετε καλά. 
blue-hornet team