Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Σοφρίτο: ένα παραδοσιακό κερκυραϊκό φαγητό

Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ πατάτες ή ρύζι και να γαρνίρετε το πιάτο σας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

 Υλικά:
• 1 κιλό μοσχαράκι (από το μπούτι)
• 5 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι
• ½ φλιτ. τσαγιού λάδι
• 4 κουταλιές της σούπας ξίδι
• 2-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένο
• 4 κουταλιές της σούπας νερό
• Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• Αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία:
Κόβετε το κρέας σε φέτες πάχους ενός εκατοστού (αν είστε άπειρες μπορείτε να ζητήσετε από το χασάπη σας να το κάνει για σας). Αναμειγνύετε το αλεύρι, με 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι και λίγο πιπέρι και αλευρώνετε το κρέας. Βάζετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι, το ζεσταίνετε και βάζετε το κομματάκια κρέας. Γυρνάτε το κρέας μέχρι να κοκκινίσει και από τις δύο πλευρές και μετά το βάζετε σε μία χύτρα. Ρίχνετε στο τηγάνι το ξίδι, το σκόρδο, το νερό και λίγο μαϊντανό. Όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει το ρίχνετε κι αυτό στη χύτρα και σφραγίζετε. Αφήνετε το φαγητό να σιγοψήνεται επί 20’ από τη στιγμή που θα αρχίσει να περιστρέφεται η βαλβίδα της χύτρας. Έπειτα ανασηκώνετε τη βαλβίδα για να απελευθερωθεί ο ατμός και το σοφρίτο είναι έτοιμο.
blue-hornet team