Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Facebook smartphone από την HTC σε ένα χρόνο;

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμες αλλά έγκυρες πηγές, το Facebook ετοιμάζει το δικό του smartphone, σε συνεργασία με την HTC και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά, περίπου σε 1 χρόνο από τώρα.

Στα αρχικά σχέδια των δύο εταιρειών, ήταν η συσκευή να είναι έτοιμη στα τέλη αυτού του χρόνου, αλλά πήρε παράταση, αφού η HTC χρειαζόταν περισσότερο χρόνο, γιατί παράλληλα εργάζεται και σε άλλα προϊόντα.

Το Facebook, επίσης, αναπτύσσει ένα τροποποιημένο λειτουργικό σύστημα για τη συσκευή του, ενώ έχει δημιουργήσει και μια ομάδα εργασίας από πρώην προγραμματιστές της Apple, για τη βελτίωση της iPhone εφαρμογής του.

Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες της υπηρεσίας, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στα 900 εκατομμύρια, χρησιμοποιούν φορητές συσκευές, ενώ τα έσοδα από διαφημίσεις σε κινητά, είναι εξαιρετικά περιορισμένα.

Ο ίδιος ο Mark Zuckerberg, είχε δηλώσει πρόσφατα πως η μετάβαση των υπηρεσιών του Facebook και η προσαρμογή των υπηρεσιών του στις φορητές συσκευές, είναι μεγάλη πρόκληση και επίπονη διαδικασία και κατά κάποιον τρόπο, είναι σαν να φτιάχνει ένα νέο προϊόν από την αρχή.

Η ιστορία βεβαίως της εμπλοκής του Facebook με τα smartphones δεν είναι καινούρια, αφού εδώ και καιρό είχαν αρχίσει να ακούγονται οι πρώτες φήμες, ενώ και οι διάφορες κινήσεις της εταιρείας, υποδήλωναν πως ένα Facebook smartphone, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα ερχόταν σύντομα.
blue-hornet team