Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

E-shopping: Πού θα βρείτε φθηνά τα επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ!

 Οι fashionistas αναζητούν τις μεγαλύτερες online προσφορές. Αγοράζουν χωρίς τύψεις design δημιουργίες έξυπνα, γρήγορα, με λιγότερα χρήματα και κάνουν σύνθημά τους το less is more. Βρήκαμε μερικά από τα πλέον αξιόπιστα sites για να κάνετε μια βόλτα στις ηλεκτρονικές βιτρίνες τους και να αποκτήσετε εύκολα τα πιο ωραία ρούχα και αξεσουάρ που θα σας κάνουν... κλικ.

Famous store
Η Κλόντια Σίφερ δεν έχει απλώς το δικό της site, αλλά εδώ και δύο σεζόν δημιουργεί μια σειρά ρούχων που φέρει την υπογραφή της. Εκτός από τη διανομή τους σε καταστήματα, τα είδη υπάρχουν διαθέσιμα και online.
Ξεχωρίζουν για τη λιτή γραμμή τους.www.claudiaschiffer.com
 
Μεγάλοι οίκοι online
1.Η ομάδα του οίκου Alexander McQueen παρουσίασε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του www.alexandermcqueen.com (φωτό)
Πλέον οι χρήστες μπορούν να περιηγηθούν σε καινούριες και παλαιότερες κολεξιόν και να ξαναδούν κομμάτια που έχουν σφραγίσει την ιστορία του brand. Μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον έχει το online κατάστημα My McQueen, όπου θα διατίθενται όλες οι δημιουργίες με την υπογραφή του οίκου, τόσο από την κύρια κολεξιόν όσο και από την πιο προσιτή McQ.

2.Ο Καρλ Λάγκερφελντ, πιστός στο ρεύμα της εποχής, δημιούργησε το δικό του portal. Κάνοντας κλικ στο www.karl.com μπορείτε να αποκτήσετε κομμάτια από το brand Karl. Ο Κάιζερ, μάλιστα, προτείνει και συγκεκριμένους συνδυασμούς. Στη στήλη «what’s new» μπορείτε να ενημερωθείτε για ό,τι νεότερο σχεδιάζει ο Λάγκερφελντ, ενώ στο «world of Karl» μοιράζεται με το κοινό τις εμπνεύσεις του, τα μότο του, διάφορες φωτογραφίες και βίντεο.

3.Ο οίκος Dior έδωσε και αυτός ιδιαίτερη προσοχή στο διαδικτυακό κοινό του με ένα λίγο πιο φιλόδοξο project: Δημιούργησε το δικό του online περιοδικό www.diormag.com, με ύλη που ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά, ενώ διαθέτει και λογαριασμό στο twitter.
Πριν από λίγo καιρό, επίσης, εγκαινίασε και το site ομορφιάς του οίκου http://backstage.dior.com, όπου δεν αναρτώνται μόνο στοιχεία για τα νέα προϊόντα, αλλά και προτάσεις μακιγιάζ από ειδικούς και διάσημες fashion bloggers.

4.Ο 71χρονος σχεδιαστής Ρομπέρτο Καβάλι δημιούργησε το δικό του διαδικτυακό ημερολόγιο. Από τα τέλη Ιανουαρίου ανεβάζει στο www.robertocavalliblog.com στιγμές από την καθημερινή του ζωή, σκέψεις, νέα που αφορούν το διάσημο οίκο του, αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία και λεπτομέρειες από την καθημερινότητά του. 
 
Αξεσουάρ σε σούπερ τιμές
1.Οι αδερφές Κλεμένς και Καρολίν δημιούργησαν το δικτυακό τόπο Les Ambassadrices (φωτό), όπου ανεβάζουν προς πώληση επιλεγμένα αντικείμενα από τις αγαπημένες τους μπουτίκ μόδας και design, αλλά και από το χώρο της γαστρονομίας. Ωραία αισθητική και δημιουργίες που φλερτάρουν με το vintage. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η διαδικασία της παραγγελίας γίνεται στα γαλλικά, αν και είναι πάρα πολύ εύκολη, www.lesambassadrices.com

2.Στην online γωνιά του www.rogervivier.com θα βρείτε τις γνωστές μπαλαρίνες με το διάσημο πια παπιγιόν, σήμα κατατεθέν του οίκου Roger Vivier, λουστρίνια, ψηλοτάκουνα, γόβες-στιλέτο, αλλά και τσάντες. Όλα σε χαμηλότερες τιμές απ’ ό,τι συνήθως, μιας και ορισμένα από τα κομμάτια προέρχονται από παλαιότερες συλλογές.

3.Στο less is rare μπορείτε να βρείτε κομψά αξεσουάρ, αλλά και έργα τέχνης που διατίθενται αποκλειστικά στα ηλεκτρονικά του ράφια λόγω της εμπιστοσύνης και της προτίμησης που του δείχνουν πολλοί καλλιτέχνες. Θα ανακαλύψετε κοσμήματα, τσάντες και γυαλιά ηλίου, ζώνες, ροκ σικ αξεσουάρ, αντικείμενα τέχνης, αλλά και είδη για το σπίτι. Αδυναμία μας η συλλογή με δημιουργίες ανερχόμενων Γάλλων σχεδιαστών, www.lessisrare.fr
 
Διάσημες υπογραφές με ένα κλικ
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι δημιουργοί διαθέτουν συλλογές τους αποκλειστικά στο ίντερνετ.

Στο www.montaignemarket.com (φωτό) υπάρχουν αποκλειστικές δημιουργίες κορυφαίων οίκων, όπως Alexander McQueen και Yves Saint Laurent.

Η Σοφία Κοκοσαλάκη εμπιστεύθηκε τα νυφικά της με αρχαιοελληνικές αναφορές στο
www.net-a-porter.com

Η Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε για την top shop www.topshop.com
 
Διαδικτυακό shopping made in Greece
1. Στο www.fashioncrack.gr (φωτό) κάντε κλικ για αξεσουάρ και χειροποίητα κοσμήματα από νέους Έλληνες σχεδιαστές. Κάθε μέρα ορισμένα κομμάτια προσφέρονται με έκπτωση.

2.Στο ολοκαίνουριο www.style-icon.gr θα βρείτε ασημένια αξεσουάρ από € 6 και εκπτώσεις σε επώνυμα ρούχα που φτάνουν έως και το 70%. Για τις αγορές σας υπάρχει ακόμα η δυνατότητα αντικαταβολής, σε περίπτωση που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας.

3. Το ελληνικό www.yoox.com δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα του εξωτερικού: πολλά brands, αποκλειστικές συλλογές και αμέτρητες επιλογές.
Διαδικτυακά αδερφάκια του είναι τα www.thecorner.com και www.shoescribe.com, τα οποία συνεργάζονται με περισσότερους από 100 διάσημους οίκους και εταιρείες.

4.Το www.buldoza.gr φροντίζει να ανανεώνει πολύ συχνά την online γκαρνταρόμπα του.

5.Nέα άφιξη αποτελεί και το www.e-outfit.com που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την καινοτομία, ενώ στηρίζει και προωθεί τη δουλειά νέων Ελλήνων σχεδιαστών, όπως Βαλεντίνη Αργυροπούλου, Κων/νος Στεφάνου κ.ά., προβάλλοντας online αποκλειστικές δημιουργίες τους.

4.Το www.most-chic.com είναι ένα καινούριο online κατάστημα με κοσμήματα, αξεσουάρ και αντικείμενα Ελλήνων και ξένων νέων σχεδιαστών. Το ξεχωριστό σε αυτό είναι πως ο καθένας μπορεί να υλοποιήσει το δικό του ιδιαίτερο concept με τη βοήθεια της ομάδας του most-chic.

5.Στο www.wearvintage.gr θα βρείτε πλήθος από φούστες, γιλέκα, αλλά και δερμάτινα αξεσουάρ από τη δεκαετία του ‘70, τα οποία ξεκινούν από € 17.

6.Στο www.treasurehouse.gr, από την άλλη, υπάρχουν φορέματα, σακάκια και κομμάτια μεγάλων οίκων που κουβαλούν κάτι από την αίγλη περασμένων δεκαετιών.

7.Για το σπίτι, εκτός από το www.designshop.gr, πολύ καλές προσφορές και εναλλακτικές προτάσεις διακόσμησης θα βρείτε στο πολύχρωμο www.oladeco.gr

8.Στο νεανικό και καλαίσθητο www.applestozebras.eu μπορείτε να αποκτήσετε από κοσμήματα μέχρι μικρά έργα τέχνης μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή με έργα γνωστών και νέων designers και καλλιτεχνών. Ξεχωρίζουν οι καρφίτσες, οι οποίες είναι εμπνευσμένες από τη μεξικάνικη γιορτή Dia de los Muertos.

9.Εγκαίνια έκανε και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας Pinelopi Clothes, http://shop.pinelopi.me 
 
Shoes Mania
Έχετε στο μυαλό σας τα ψηλοτάκουνα των ονείρων σας, αλλά δεν τα έχετε βρει πουθενά; Στο www.dessinemoiunsoulier.com (φωτό) δίνετε στοιχεία για το τι ακριβώς θέλετε και εκείνοι σας τα σχεδιάζουν.
Από μπαλαρίνες μέχρι booties. Όλα γίνονται από τα χέρια της Άλμα και της Τζουλιέτ στο στούντιό τους στο Παρίσι κοντά στον Πύργο του Άιφελ.

Στο www.shoesofprey.com κάθε γυναίκα μπορεί να συμμετάσχει στο σχεδιασμό των παπουτσιών της και να διαλέξει από το ύψος του τακουνιού μέχρι και το ύφασμα στο εσωτερικό τους.
  
Low Budget Fashion
1. Στο net-a-porter συγκεντρώνονται οι μεγαλύτεροι οίκοι. Από Michael Kors, Miu Miu, Alexander McQueen και Burberry,www.netaporter.com (φωτό)
Για τους άντρες fashionistas υπάρχει το mrporter.com

2.Πρόκειται για ένα από τα πιο budget online stores με casual κυρίως δημιουργίες, που ανανεώνονται σχεδόν καθημερινά. Το καλύτερο είναι ότι ορισμένες φορές παρέχει δυνατότητα δωρεάν παράδοσης σε όλο τον κόσμο, www.asos.com

3.Δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μέχρι το Λονδίνο για να αποκτήσετε τις μίνι φούστες του, μιας και στο online shop θα βρείτε ό,τι και στα υπόλοιπα καταστήματα, www.topshop.com

4. Το urbanoutfitters δεν συγκεντρώνει μόνο μερικά από τα καλύτερα ανεξάρτητα lebels ρούχων, αλλά και ειδήσεις από το χώρο της μόδας, όπως και για τα μεγαλύτερα πολιτιστικά events, www.urbanoutfitters.co.uk
 
Movie stars
Θέλετε να αποκτήσετε το στυλ μιας πρωταγωνίστριας, μιας ηρωίδας ή να μάθετε τι φορούν οι ηθοποιοί στο Gossip Girl; Τότε το www.brandsonair.com θα γίνει το αγαπημένο σας portal. Μεγάλη επιτυχία αυτή την εποχή σημειώνει το «πώς θα αποκτήσετε το στυλ των πρωταγωνιστριών του Games of Thrones».
Book clutches
To Olympia Le-Tan απευθύνεται στη... διαβασμένη fashionista. Η σχεδιάστρια κεντάει τα εξώφυλλα των αγαπημένων της βιβλίων μετατρέποντάς τα σε clutch, τα οποία προτιμούν οι σταρ όπως η Μισέλ Γουίλιαμς.www.olympialetan.com
Ιδέες για το γάμο σας
Χειροποίητα δαχτυλίδια και εναλλακτικές επιλογές για βέρες θα βρείτε στο
www.thea-rings.com. 
Jeans fun
Στο www.sojeans.com λατρεύουν τα τζην και αυτό φαίνεται. Εκεί θα βρείτε τα καλύτερα ντένιμ της αγοράς -θα ενθουσιαστείτε με το πόσο διαφορετικά είδη υπάρχουν-, δεκάδες τρόπους να τα μεταποιήσετε, να τα στολίσετε και να τα κάνετε να μοιάζουν μοναδικά.