Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Καλοκαιρινή διατροφή με… καλοκαιρινά φρούτα!

Μπορούμε να τα καταναλώσουμε όλες τις ώρες και με πολλούς τρόπους! Ολόκληρα,  σε χυμό, σε μορφή smoothies, σε φρουτοσαλάτα , σε τεμάχια μαζί με τα δημητριακά μας, μέσα στο γιαούρτι μας, μέσα στο παγωτό μας κ.ά.

 Βερίκοκο: Περιέχει βιταμίνες  Α και C. Αποτελεί πολύ καλή πηγή β- καροτένιου ένα από τα βασικά αντιοξειδωτικά στη διατροφή μας! Επίσης περιέχει κάλιο και ασβέστιο.
Μερίδα: 4 τεμάχια
 Καρπούζι: Πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C και λυκοπένιο. Το λυκοπένιο είναι ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία.
Μερίδα: 1 λεπτή φέτα
 Κεράσια: Είναι πλούσια σε βιταμίνη  C, σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο. Είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες, ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση!
Μερίδα: 12 τεμάχια 
 Πεπόνι: Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C, K και σε μέταλλα κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.
Μερίδα: 1 μέτρια φέτα
 Ροδάκινο: πλούσιο σε βιταμίνη C και Α και πολύ καλή πηγή β-καροτένιου το οποίο έχει συνδεθεί με μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων τύπων καρκίνου.
Μερίδα: 1 μέτριο

Σταφύλι:  Πλούσιο ελλαγικό οξύ, ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινική δάση και σε φλαβονοειδή. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β και C.
Μερίδα: 17 ρόγες
 Φράουλες:Εξαιρετική πηγή βιταμίνης C. Είναι πλούσιες σε ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ και σε φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο.
Μερίδα: 5-6 τεμάχια

Μην ξεχνάτε! Να καταναλώνετε ποικιλία φρούτων για να προσλαμβάνετε όλες αυτές τις ευεργετικές ουσίες..
 πηγή:iator.gr