Είναι ιδανικό ντρέσινγκ για ντοματοσαλάτες, σκέτες, με παξιμάδι ή με
τραγανές αραβικές πίτες, αλλά και για ζυμαρικά,
για λαδερά φαγητά (τα οποία στην περίπτωση αυτή θα μαγειρέψουμε με λιγότερο λάδι) ή χορτοσαλάτες (π.χ. βλίτα βραστά).
για λαδερά φαγητά (τα οποία στην περίπτωση αυτή θα μαγειρέψουμε με λιγότερο λάδι) ή χορτοσαλάτες (π.χ. βλίτα βραστά).
Υλικά
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας λεμόνι
- 1/2 κουτ. σούπας μέλι
- 150 γρ. φέτα της αρεσκείας μας
- 75 ml γάλα φρέσκο
- 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι ή αντίστοιχη ποσότητα τζίντζερ (φρέσκο ή σκόνη)
- Διαδικασία Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λάδι επιπλέον. Θα έχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα - που όμως, όταν ανακατευτεί με τη σαλάτα ή με ζυμαρικά, έχει τη σωστή σύσταση ώστε να μη γίνει ρευστή σαν νερό. Στη σαλάτα, στα ζυμαρικά ή σε όποιο φαγητό τη χρησιμοποιήσουμε προσθέτουμε το φρέσκο μυρωδικό της αρεσκείας μας.
- blue-hornet team