Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Κοσμικές βουτιές στο Σεν-Τροπέ

Από τότε που η Μπριζίτ Μπαρντό – εντυπωσιακή όσο ποτέ – εμφανίστηκε γυμνή με την κατάξανθη κόμη της πίσω από ένα σεντόνι στο ηλιόλουστο Σεν-Τροπέ
για τις ανάγκες της ταινίας «Και ο Θεός... έπλασε τη γυναίκα», το θέρετρο αποτελεί συνώνυμο της ανέμελης κοσμοπολίτικης ζωής.
Το δυνατό χαρτί της Γαλλικής Ριβιέρας γυρνάει, για ένα ακόμη καλοκαίρι, την πλάτη στην οικονομική κρίση, απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους έχουν ακόμη χρήματα για ξόδεμα και μεταμορφώνεται από γραφικό χωριό στο πιο hot στέκι των απανταχού bon viveurs.
Υπερπολυτελή κότερα και ιδιωτικά τζετ μεταφέρουν την «αφρόκρεμα» της Ευρώπης – και όχι μόνο – σε έναν επίγειο παράδεισο, που έχει βρει το κόλπο και καταφέρνει με μοναδική μαεστρία να αδειάζει τις τσέπες, προσφέροντας χλιδή και καλοπέραση, με φόντο το απέραντο γαλάζιο.

Ιμπρεσιονισμός και Bentley


Οι ασυναγώνιστες περιγραφές του Γκυ ντε Μοπασάν έδωσαν σάρκα και οστά στο στολίδι της CÔte d’Azur και οι πινελιές του ιμπρεσιονιστή Πoλ Σινιάκ ανέδειξαν το ξεχωριστό χρώμα του. Το γραφικό λιμάνι, που στο παρελθόν αποτελούσε πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες, μαγεύει με τη λιτότητα και την αυθεντική ομορφιά του και – όσο και αν ορισμένοι επιθυμούν το τέλος της παντοκρατορίας του – συνεχίζει να καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στις λίστες με τους πιο δημοφιλείς ανά τον πλανήτη προορισμούς.
Το ηλιοβασίλεμα αποτυπώνεται στις χρωματιστές προσόψεις των σπιτιών και οι θαλαμηγοί χορεύουν συγχρονισμένα η μία πλάι στην άλλη, την ώρα που καλοντυμένες κυρίες κατεβαίνουν από τις Bentley για να αφήσουν μια περιουσία στις επώνυμες μπουτίκ του Vieux Port. Οταν πέσει το βράδυ, τα ατελείωτα «parties on board» δίνουν τον ρυθμό και τα πυροτεχνήματα βάφουν με το δικό τους χρώμα τα κρυστάλλινα ποτήρια της σαμπάνιας.
Στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης έχουν περπατήσει όλοι, από τον Πικάσο και την Κοκό Σανέλ ως τον Ερνεστ Χεμινγουέι και τον Ανρί Ματίς. Το αεράκι μοσχοβολάει γιασεμί και αναζωογονεί τις αισθήσεις, ενώ οι πλατείες δροσίζονται από εντυπωσιακά σιντριβάνια. Θα περπατήσετε ως την πιο ήσυχη γωνιά La Ponche για να ξεφύγετε από τον κόσμο, λίγο προτού ανεβείτε στη Σιταντέλ, την γκαλερί που στεγάζεται σε κτίριο του 17ου αιώνα και έχει την τιμή να βλέπει το πιο τουριστικό θέρετρο της Ευρώπης να ξεδιπλώνεται στα πόδια της.
Στη συνέχεια, σειρά έχει η καρδιά του Σεν-Τροπέ. Η Place des Lices, γνωστή και ως Place Carnot, κλέβει τη σκιά από τα γύρω πεύκα για να κάνει τους πάντες να αναζητούν μια θέση στα κοσμικά café και εστιατόρια που φιλοξενεί. Εσείς επιλέξτε το Brasserie des Arts για δείπνο ή χαλαρό ποτό στο μπαρ.

Ντους με σαμπάνια

Το πρωί θα αψηφήσετε το hangover – το πιο πιθανό σενάριο είναι να το ξημερώσατε στο Les Caves du Roy ή στο VIP Room – και θα βάλετε πλώρη για ένα από τα 27 ιδιωτικά beach bars της παραλίας Pompelonne, μαζί με τους υπόλοιπους 30.000 επισκέπτες.
Στην πασίγνωστη για τα πάρτι της, αλλά και για το εξεζητημένο γούστο της, Nikki Beach, τα υπερμεγέθη μπουκάλια πανάκριβης ροζέ σαμπάνιας καταφθάνουν σε καρότσι οικοδομής γεμάτο με πάγο, οι χορεύτριες με τα μικροσκοπικά μπικίνι ξεσαλώνουν και οι λογαριασμοί πληρώνονται με επιταγές, καθώς η ελάχιστη κατανάλωση για τα κρεβάτια-ξαπλώστρες ξεπερνά τα 300 ευρώ και αγγίζει τα 600 για όσους επιθυμούν «πρώτο τραπέζι πισίνα».
Η εναλλακτική λύση για κοσμοπολίτικα μακροβούτια, που θα σας φέρουν πρόσωπο με πρόσωπο με τα πιο γνωστά ονόματα της σόουμπιζ, ονομάζεται Club 55. Tο παλαιότερο και πιο γνωστό στέκι – πρώτη επιλογή της Κέιτ Μος και της Κάθριν Ζέτα Τζόουνς –
ξεκίνησε ως καντίνα για τα γυρίσματα της ταινίας όπου πρωταγωνιστούσε η Μπαρντό για να μεταμορφωθεί στην πιο πολυσύχναστη γωνιά του Σεν-Τροπέ.


Κόντρα στους κανόνες

Οσοι πάθετε overdose από την ασταμάτητη πασαρέλα και επιδειξιμανία του πλήθους θα πάτε κόντρα στο λάιφσταϊλ που επιβάλλουν οι τουρίστες για να ανακαλύψετε το άλλο πρόσωπο του Σεν-Τροπέ – είναι καλά κρυμμένο, αλλά υπάρχει. Μια επίσκεψη στο Musée de l’Annonciade, που από τον Ιούλιο θα φιλοξενεί έκθεση γλυπτών από καλλιτέχνες οι οποίοι κατά κύριο λόγο υπήρξαν ζωγράφοι, όπως ο Ντομιέ και ο Ντεγκά, θα σας ανανεώσει και θα σας επιτρέψει να ξεφύγετε από τους τύπους με το παγωτό στο χέρι και τις νεαρές καλλονές με τις τεράστιες designer bags.
Αμέσως μετά, θα διανύσετε με το αυτοκίνητο μια κατάφυτη διαδρομή – δεν θα αποφύγετε τις βίλες διασήμων που ξεπηδούν ανάμεσα στους φοίνικες και στις πικροδάφνες – και θα επισκεφθείτε το Gassin, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Γαλλίας, αγνοώντας τους κανόνες της περιοχής που επιβάλλουν ασταμάτητο show off και βουτιές πολυτελείας. l
Πηγή:www.tovima.gr