Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Γυναικεία βαλίτσα διακοπών: Όντως περιέχει τα διπλάσια από τα απαραίτητα;


Ώρα για διακοπές; Φτιάξε βαλίτσα. Τι θα πάρεις μαζί σου και πόσο χρόνο θα χρειαστείς για να την ετοιμάσεις; Εξαρτάται από το φύλο στο οποίο ανήκεις. Για τις γυναίκες πάντως κυκλοφορούν (ανυπόστατες) φήμες που τις θέλουν να γεμίζουν τη βαλίτσα τους με ένα σωρό άχρηστα πράγματα,
τα οποία κουβαλούν στον παραθεριστικό τους προορισμό και απλώς τα ξαναφέρνουν πίσω αχρησιμοποίητα.
Για την περίπτωση που…
Οι περισσότεροι υποψιάζονται ότι μία γυναικεία βαλίτσα θα περιέχει, κατά κανόνα, τουλάχιστον δύο φορές περισσότερα πράγματα από μια αντρική. Ισχύει; Η περιέργεια των ερευνητών δεν άφησε το θέμα έτσι. Μια αγγλική μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες όντως μεταφέρουν στο ταξίδι των διακοπών τους διπλάσια ρούχα από όσα πραγματικά χρειάζονται. Σύμφωνα με την… κακεντρεχή έρευνα, ενώ μια γυναίκα έχει συνήθως ανάγκη από 34 κομμάτια ρούχων για ταξίδι μίας εβδομάδας, παίρνει μαζί της 60 («Για την περίπτωση που θα χρειαστούν» – κλασική φράση στο γυναικείο ταξιδιωτικό λεξιλόγιο). Αποτέλεσμα, να επιστρέφει με τα μισά ρούχα αφόρετα μεν, τσαλακωμένα δε.
Οι βαλίτσες αναστενάζουν
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε από ιστότοπο ταξιδιωτικών ασφαλειών, 2.000 γυναίκες ρωτήθηκαν για τον αριθμό των ρούχων που κουβαλούν μαζί τους σε ένα εβδομαδιαίο ταξίδι. Όπως ομολόγησαν, το 65% έχει δυσκολία να κλείσει τη βαλίτσα του, ενώ το 58% ξεπερνάει συστηματικά το όριο των κιλών που καθορίζουν οι αεροπορικές εταιρείες. Ένα 42% επίσης παραδέχτηκε ότι σκοπεύει να αγοράσει και άλλα ρούχα στον τόπο των διακοπών του. Η μελέτη έφερε στο φως περισσότερες λεπτομέρειες: Η μέση γυναίκα παίρνει στις αποσκευές της 16 συνολικά ρούχα που φοριούνται στο κάτω μέρος του σώματος (παντελόνια, σορτς, κολάν, φούστες κλπ.), αλλά τελικά θα φορέσει 8-9 κομμάτια. Όσο για τα αξεσουάρ, τα περισσότερα θα αποδειχθούν άχρηστα.
Συκοφαντίες…