Το αναψυκτικό του καλοκαιριού!
Υλικά
- 2 κιλά ώριμα βύσινα
- 3 κιλά ζάχαρη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
-
Πλένουμε καλά τα βύσινα και τους βγάζουμε τα κοτσάνια.
-
Με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε γύρω-γύρω ανοίγοντάς τα (δεν βγάζουμε τα κουκούτσια) και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
-
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
-
Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 1 νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους.
-
Την επόμενη μέρα αρχίζουμε να τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σχετικά παχύρευστο σιρόπι αλλά όχι σφιχτό.
-
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
-
Σουρώνουμε το σιρόπι σε μπουκάλια πιέζοντας καλά και τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα.
-
Για να σερβίρουμε βάζουμε σε κάθε ποτήρι το 1/3 σιρόπι, νερό μέχρι πάνω και πάγο.
blue-hornet team