Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Σπιτική βυσσινάδα

Το αναψυκτικό του καλοκαιριού!

Υλικά
  • 2 κιλά ώριμα βύσινα
  • 3 κιλά ζάχαρη
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά τα βύσινα και τους βγάζουμε τα κοτσάνια.
  2. Με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε γύρω-γύρω ανοίγοντάς τα (δεν βγάζουμε τα κουκούτσια) και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.
  4. Τα αφήνουμε σκεπασμένα για 1 νύχτα να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Την επόμενη μέρα αρχίζουμε να τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δημιουργηθεί ένα σχετικά παχύρευστο σιρόπι αλλά όχι σφιχτό.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το λεμόνι, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
  7. Σουρώνουμε το σιρόπι σε μπουκάλια πιέζοντας καλά και τα κεράσια με μια τρυπητή κουτάλα.
  8. Για να σερβίρουμε βάζουμε σε κάθε ποτήρι το 1/3 σιρόπι, νερό μέχρι πάνω και πάγο.
    blue-hornet team