Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Αδιάβροχα καλλυντικά: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε!

Το ρεκόρ αντοχής στη διατήρηση του μακιγιάζ «σπάνε» τα αδιάβροχα καλλυντικά!
Θέλετε καθηλωτικό βλέμμα και άθικτο μακιγιάζ ακόμη και μετά από μια βουτιά στη θάλασσα; Η λύση φέρει το όνομα «αδιάβροχο μακιγιάζ» και έχει το ίδιο κόστος με κάθε κοινό καλλυντικό. Τα καλλυντικά ομορφιάς αποτελούν το σύγχρονο σύμμαχο της γυναίκας… που όμως μπορεί να την αφήσει εκτεθειμένη κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αυτές τις περιπτώσεις καλύπτουν τα αδιάβροχα καλλυντικά που «υπόσχονται» διάρκεια και αντοχή απέναντι στο νερό, τη ζέστη, τον ιδρώτα, τη βροχή και τη συγκίνηση…
Τα καλλυντικά που «αγνοούν» το νερό
Αδιάβροχη μάσκαρα και eyeliner: Η αδιάβροχη μάσκαρα χαρίζει όγκο και μήκος στις βλεφαρίδες, ενώ ταυτόχρονα αντέχει στο νερό. Πολλές φορές παρατηρούμε γυναίκες που έχουν μαύρους «κύκλους» κάτω από τα μάτια, καθώς η μάσκαρα ή το eyeliner έχει αλλοιωθεί, είτε εξαιτίας της ζέστης και του ιδρώτα, είτε λόγω της επαφής τους με το νερό.
Αδιάβροχο Concealer και make up: Λειτουργεί πολύ καλύτερα από τα συνηθισμένα concealer, αφού χαρίζει αντοχή και διάρκεια στη ζέστη και το νερό. Το ίδιο ισχύει και για το αδιάβροχο make up, το οποίο παραμένει αναλλοίωτο πάνω στο πρόσωπό, χωρίς να το ξηραίνει, ανεξάρτητα από τις συνθήκες του περιβάλλοντος.
Αδιάβροχο υγρό ρουζ: Για ένα λαμπερό ή ματ χρώμα στα ζυγωματικά, που παραμένει ακόμη και μετά το κολύμπι, θα χρειαστείτε απλά λίγο αδιάβροχο ρουζ. Τα περισσότερα του είδους στεγνώνουν αμέσως πάνω στην επιδερμίδα χωρίς να προκαλούν αντιαισθητικές γραμμές ή λιπαρότητα.
Αδιάβροχο μολύβι και υγρή σκιά ματιών: Η διαφορά τους με το κλασσικό κοινό μολύβι και τη σκιά είναι τεράστια, αφού η δράση τους διαρκεί πολύ περισσότερο. Αρκεί να βαφτείτε μια φορά το πρωί και το μακιγιάζ σας θα παραμείνει πάνω στα μάτια χωρίς «μουτζούρες» κάτω από τον καυτό ήλιο!
Αδιάβροχο lip gloss και κραγιόν: Διαρκούν όλη την ημέρα και τη νύχτα και αποκλείεται να σας απογοητεύσουν. Είναι ιδανικά για όσες επιθυμούν έντονα χείλη, χωρίς να χρειάζεται να ανανεώνουν το μακιγιάζ τους. Μια βουτιά στη θάλασσα θα σας πείσει για τα αποτελέσματα…
Δίλλημα: αδιάβροχα ή κλασσικά καλλυντικά;
Δεν χρειάζεται να απαρνηθείτε την αγάπη σας για τον ήλιο ή τη θάλασσα εξαιτίας του μακιγιάζ! Τα αδιάβροχα καλλυντικά είναι πολύ πιο ανθεκτικά ως προς τη σύνθεσή τους από τα κλασσικά, γεγονός που αποδεικνύεται από τη διάρκειά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Για παράδειγμα η αντοχή στη θερμότητα αποτελεί έναν από τους βασικότερους λόγους που οι διάσημοι μακιγιέρ προτιμούν τα αδιάβροχα είδη ομορφιάς. Ουσιαστικά, σε αντίθεση με τα κοινά καλλυντικά, προσφέρουν άψογο μακιγιάζ ακόμα και στους 40 °C!
«Πείτε τέλος στις μουτζούρες»! Σε όλες τις γυναίκες έχει τύχει κάποια στιγμή να ξεβάψει το μακιγιάζ και να απλωθεί σε όλο το πρόσωπο, είτε λόγω μιας βουτιάς στην παραλία, είτε λόγω της συγκίνησης σε ένα γάμο. Τα αδιάβροχα καλλυντικά μπορούν να εγγυηθούν ότι θα κρατήσουν άθικτο το μακιγιάζ σας ακόμα και μετά από ένα θαλάσσιο σπορ. Όμως, επειδή τα αδιάβροχα καλλυντικά είναι πιο ισχυρά και σκληρά με το δέρμα, καλό είναι να περιορίζετε τη χρήση τους σε ειδικές περιπτώσεις, όπως είναι οι στιγμές στην παραλία, το γυμναστήριο και οι συγκινητικές περιστάσεις. Προσοχή! Αν φοράτε φακούς επαφής αναζητήστε αδιάβροχα προϊόντα ασφαλή για τα μάτια σας…
Ο μύθος του ντεμακιγιάζ στην αδιάβροχη μάσκαρα
Ακριβώς επειδή τα αδιάβροχα καλλυντικά είναι πιο ανθεκτικά… λογικό είναι να χρειάζονται και ειδικό ντεμακιγιάζ, είτε σε υγρή μορφή, είτε σε μαντιλάκια. Ένας μύθος που κυκλοφορεί είναι ότι η αδιάβροχη μάσκαρα μπορεί να βλάψει τις βλεφαρίδες τη στιγμή της αφαίρεσης του μακιγιάζ. Πρόκειται για ένα λάθος που κάνουν πολλοί, αφού αν η μάσκαρα αφαιρεθεί σωστά… δεν υπάρχει κανένας φόβος! Το σωστό προϊόν ντεμακιγιάζ στα αδιάβροχα καλλυντικά πρέπει να είναι υποαλλεργικό για να έχει το ιδανικό αποτέλεσμα, ειδικά όσον αφορά την περιοχή των ματιών. Πάρτε ένα βαμβάκι και απλώστε το προϊόν ντεμακιγιάζ. Αργότερα, με κυκλικές κινήσεις και με κλειστά τα βλέφαρα τρίψτε ελαφρά. Αν η μάσκαρα δεν απομακρύνεται, απλώστε λίγο baby oil ή βαζελίνη για να φύγει και το τελευταίο κομμάτι της μάσκαρας. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
Τέλειο αδιάβροχο μακιγιάζ για το καλοκαίρι
Ένα έντονο μακιγιάζ σίγουρα θα φανεί υπερβολικό για την παραλία ή την πισίνα. Για αυτό το λόγο πρέπει να χρησιμοποιείτε καλλυντικά με ελαφριά υφή και φυσικό χρώμα. Αρχικά, πρέπει να προστατεύσετε την επιδερμίδα σας με αρκετό αντηλιακό. Ανακατέψτε λίγο αδιάβροχο make up με κρεμώδη βάση με λίγο αντηλιακό και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας. Περάστε και μια ελαφριά πούδρα με μπρονζέ απόχρωση και τοποθετήστε την στα μήλα του προσώπου, το μέτωπο και το πιγούνι. Χρησιμοποιήστε ένα αδιάβροχο ελαφρύ ρουζ και μια αδιάβροχη μάσκαρα. Για ένα όμορφο αποτέλεσμα τολμήστε ένα ματ κραγιόν… και το μακιγιάζ της παραλίας μόλις ολοκληρώθηκε!
πηγή:flowmagazine.gr