Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Σπιτικό ψωμί

Πόσες φορές δεν σας έχει "σπάσει" τη μύτη η μυρωδιά του φρεσκοψημμένου ψωμιού; Το σπιτικό ψωμί δεν συγκρίνεται με κανένα αγοραστό.
Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό Φρεσκοψημένο και μοσχοβολιστό ψωμί.
Υλικά
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 10 κ.σ αλεύρι σκληρό
Εκτέλεση
Κοσκινίζετε το αλεύρι.
Σε μια λεκάνη βάζετε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα αφήνετε να σταθούν για 5 λεπτά. Σιγά σιγά ρίχνετε το το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχετε μία εύπλαστη και ελαστική ζύμη.
Βάλτε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ και σκεπάστε το με μια πετσέτα για μία ώρα να φουσκώσει.
Μεταφέρετε το φουσκωμένο ζυμάρι σε μια αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ ώστε να πάρει το σωστό σχήμα. (Εάν δεν έχετε φόρμα, βάλτε το σε αλευρωμένο ταψί και δώστε το σχήμα του ψωμιού).
Σκεπάστε το πάλι με μια πετσέτα και αφήστε το να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάντε χαρακιές στο ζυμάρι και ψεκάστε το με λίγο νερό.
Ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 - 200 βαθμούς για 30 - 45 λεπτά. Το βγάζετε, το αναποδογυρίζετε σε καθαρή πετσέτα και το τυλίγετε.
blue-hornet team