Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κοτόπουλο κοκκινιστό

 Ταιριάζει πάρα πού με ρύζι.

Υλικά
1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι
5 κουταλιές λάδι
1 σφηνάκι κρασί κόκκινο
1 κουταλιά τοματοπελτέ
2 κουταλιές κέτσαπ
Αλάτι , πιπέρι μαύρο και κόκκινο
1 ξυλάκι κανέλλα, 5 κόκκους μοσχοπίπερο
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε λίγο να στραγγίσουν τα νερά. Σε μια βαθειά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι το οποίο σοτάρουμε και αυτό μέχρι να πάρει ένα ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ και τα υπόλοιπα υλικά, προσθέτουμε και λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
blue-hornet team