Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Ταξίδια και Ζώδια!

Διανύουμε την πιο ερωτική εποχή του χρόνου και όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας ή ζωδίου σχεδιάζουμε τις διακοπές μας είτε αυτές είναι πολυήμερες είτε ολιγοήμερες.
Η διάθεσή μας, όταν προγραμματίζουμε τις διακοπές μας είναι συνήθως ιδιαίτερα «ανεβασμένη», όμως πολλές φορές, όσο καλή παρέα και διάθεση κι αν έχουμε, σκοντάφτουμε σε εκλείψεις και ανάδρομους πλανήτες, που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη.
Αλήθεια εσείς, τι ζωδιακός τύπος ταξιδιού είστε; Είστε δραστήριοι και δημιουργικοί; Σας αρέσουν διακοπές τύπου «επιστροφή στη φύση» ή προτιμάτε τις κοσμοπολίτικες διακοπές; Ας δούμε μαζί μερικά γενικά χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν το κάθε ζώδιο σε σχέση με τα ταξίδια.

ΚΡΙΟΣ

Ο Κριός πρωτοστατεί στο ζωδιακό κύκλο και στον τομέα των ταξιδιών. Βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και σε αναζήτηση δράσης. Ο Κριός δεν μένει άπραγος για πολύ και μοιάζει να πηδά από το ένα μέρος στο άλλο και από την μια περιπέτεια στην άλλη, διαμορφώνει το πρόγραμμα και έχει την απαίτηση από τους άλλους να τον ακολουθήσουν. Οι Κριοί ταξιδεύουν άνετα και μόνοι τους, αλλά σε αυτή την περίπτωση θα αναζητήσουν και κάποια γνωριμία εκεί που θα βρεθούν, έστω και αν αυτό σημαίνει να μοιραστούν ένα γεύμα ή έναν περίπατο. Ένα από τα πράγματα που διεγείρουν έναν Κριό είναι η γνωριμία με καινούριο κόσμο και καινούρια μέρη, ενώ όσο πιο δραστήριο και περιπετειώδες είναι ένα ταξίδι τόσο το καλύτερο.

ΤΑΥΡΟΣ

«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει» είναι το ρητό του Ταύρου, που σχεδιάζει με κάθε λεπτομέρεια την κάθε του απόδραση. Γνωρίζει από πριν τι είναι εκείνο που θα συνεισφέρει στην επιτυχία του ταξιδιού και βάζει τα δυνατά του για να το καταφέρει. Το ταξίδι για τους Ταύρους είναι πραγματική τελετουργία και συχνά θα τους δείτε να κανονίζουν ένα χρόνο πριν τις λεπτομέρειες για μια τέλεια απόδραση, έχοντας ταυτόχρονα «καταβροχθίσει» ταξιδιωτικούς οδηγούς και χάρτες, ώστε να εξασφαλίσουν και την τελευταία λεπτομέρεια. Καλομαθημένοι και καλοπερασάκηδες, οι Ταύροι σχεδιάζουν μία εκδρομή που θα έχει στοιχεία από όλες τις απολαύσεις: καλό φαγητό, καλό ξενοδοχείο, κάθε είδους ανέσεις και φυσικά διασκέδαση πολυτελείας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Οι Δίδυμοι λατρεύουν τα Σαββατοκύριακα για τις σύντομες αποδράσεις που μπορούν να τους προσφέρουν, κυρίως γιατί δεν είναι λάτρεις των μακρινών και πολύωρων ταξιδιών. Μπαίνουν στο αυτοκίνητο, πηγαίνουν όπου πρέπει να πάνε σε λίγες μόνο ώρες και μετά αφιερώνονται στην γνωριμία με τα αξιοθέατα της περιοχής. Τους αρέσει να έχουν συντροφιά στο ταξίδι τους, έστω και μόνο για να έχουν κάποιον να μιλάνε. Όσοι είναι γεννημένοι κάτω από αυτό το ζώδιο δεν είναι μανιακοί με τις λεπτομέρειες κάθε τόπου. Ο αέρας κυριαρχεί το ζώδιό τους και τη νοοτροπία τους, ακόμη και στο θέμα των αποσκευών που ετοιμάζουν για το ταξίδι τους. Οι Δίδυμοι είναι καλοί συνοδοιπόροι, όταν ταξιδεύουν και με γκρουπ, γιατί έχουν την ικανότητα να απλουστεύουν τις καταστάσεις, να κάνουν τα πράγματα πιο κατανοητά και να κάνουν γρήγορα γνωριμίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Θα μπορούσαμε άνετα να τους ονομάσουμε «ταξιδιώτες της πολυθρόνας». Προτιμούν να μένουν στο καβούκι τους, στην ασφάλεια και τη ζεστασιά της γωνιάς τους και δεν ξεβολεύονται εύκολα. Δεν είναι και οι πλέον περιπετειώδεις τύποι του ζωδιακού κύκλου, λατρεύουν να μένουν στο σπίτι με την οικογένεια ή κάπου κοντά σε αυτό. Σίγουρα δεν ταξιδέψουν μόνοι τους, αφού όλη η οικογένεια ακολουθεί, προσφέροντας στους ευαίσθητους Καρκίνους την συναισθηματική ασφάλεια που τους είναι απαραίτητη. Είναι αρκετά επίμονοι, ώστε να τηρούν σωστά το πρόγραμμα, χωρίς μεγάλες παρεκκλίσεις, αλλά θα προσπαθήσουν να μην ξοδέψουν πολλά χρήματα, καθώς είναι και αρκετά οικονόμοι.

ΛΕΩΝ

Για τους Λέοντες η πολυτέλεια σε ένα ταξίδι είναι must. Επιλέγουν πάντα ξενοδοχεία πολυτελείας και δεν ικανοποιούνται με τίποτα λιγότερο. Μην σας κάνει εντύπωση εάν επιλέξουν ακόμα και διακοπές σε ένα ιδιωτικό νησί. Αν και φημίζονται για τη φυσική τους κατάσταση, δεν τους αρέσει το περπάτημα ή η περιπλάνηση. Το καλύτερό τους είναι να κυκλοφορούν στα σημαντικά αξιοθέατα με λιμουζίνα και ένας ιδιωτικός σοφέρ να τους κάνει ξενάγηση. Τους αρέσει να τηρούν το πρόγραμμα και το επιμελούνται με ιδιαίτερη προσοχή. Ταξιδεύουν με φίλους, ώστε να δείχνουν και σε κάποιον πόσο βασιλικά περνούν. Το ταξίδι για τους Λέοντες πρέπει να προσφέρει άνεση και πολυτέλεια. Για τον λόγο αυτό, θα έχουν μαζί τους όλες τις πιστωτικές τους κάρτες και για τον… λογαριασμό θα ανησυχήσουν μετά τις διακοπές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τέλεια προγραμματισμένα ρολόγια οι Παρθένοι, αν ταξιδέψετε μαζί τους δεν θα χρειαστείτε το δικό σας. Όταν ταξιδεύουν, το βιολογικό τους ρολόι δεν χάνει λεπτό. Μπορείτε να τους δείτε να ξυπνούν στις 7 για να προλάβουν το τρένο που αναχωρεί σε 15 λεπτά. Όσοι είναι γεννημένοι κάτω από αυτό το ζώδιο είναι άριστα οργανωμένοι και λατρεύουν τη ρουτίνα, ακόμη και στο ταξίδι. Η εκδρομή μαζί τους θα είναι μια πραγματική απόλαυση, αφού τα συνδυάζει όλα, γνωριμία με τα αξιοθέατα και διασκέδαση. Στους Παρθένους δεν αρέσει να επεμβαίνει κανείς στο πρόγραμμά τους. Αντιθέτως, επιθυμούν να τα έχουν όλα στην εντέλεια και για το λόγο αυτό προετοιμάζουν το ταξίδι αρκετούς μήνες πριν. Η βαλίτσα των Παρθένων είναι πάντα προσεγμένη, τα ρούχα τακτοποιημένα και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πρόβλημα να ταξιδεύουν με παρέα, προτιμούν να ταξιδεύουν μόνοι τους.

ΖΥΓΟΣ

Πείτε σε ένα Ζυγό να ταξιδέψει μόνος και τον έχετε καταρρακώσει. Δεν θα ταξιδέψει ποτέ χωρίς σύντροφο ή παρέα. Τηρούν το πρόγραμμα και φροντίζουν να ταιριάζει με τις επιθυμίες του συνταξιδιώτη, ώστε να αποφύγουν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε σύγκρουση. Το κόστος της εκδρομής δεν τους απασχολεί ιδιαίτερα, γιατί λατρεύουν την πολυτέλεια. Ένα πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων και γεύμα σε πανάκριβο εστιατόριο είναι μόνο η αρχή. Όποιος τους ακολουθήσει στις αποδράσεις τους θα πρέπει να είναι αποφασισμένος για αρκετά έξοδα. Οι Ζυγοί νοιώθουν ωραία όταν δείχνουν όμορφοι, γι’ αυτό θα φροντίσουν να έχουν προσεγμένη εμφάνιση ακόμη και στα ταξίδια τους. Στη βαλίτσα τους θα βρείτε πάντα κάποιο κοστούμι ή βραδινό φόρεμα, γιατί σίγουρα θα κάνουν κοινωνικές επαφές σε κάποια επίσημη εκδήλωση.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Οι Σκορπιοί είναι πάντα τα πιο μυστηριώδη άτομα που θα συναντήσετε στο ταξίδι σας. Πηγαίνει οπουδήποτε και χωρίς ιδιαίτερο λόγο, από το Άμστερνταμ μέχρι την Ινδία και από τη Ρωσία μέχρι τη Χαβάη. Ταξιδεύοντας με ένα Σκορπιό θα ανακαλύψετε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο ταξιδεύει. Την απόκτηση εμπειρίας. Για το λόγο αυτό επιλέγουν άλλοτε εκκεντρικούς προορισμούς και άλλοτε προορισμούς με μεγάλο πολιτιστικό και εθνολογικό ενδιαφέρον.  Επιστρέφουν νοιώθοντας διαφορετικοί άνθρωποι, ανανεωμένοι σωματικά και ψυχικά. Προτιμούν να ταξιδεύουν μόνοι, αλλά, αν τελικά χρειαστεί να είναι με μια ομάδα, θα πρέπει το πρόγραμμα να τηρηθεί απαρέγκλιτα. Είναι αρκετά επινοητικοί και πετυχαίνουν πάντα το στόχο τους. Για τον γεμάτο πάθος Σκορπιό το ταξίδι αποτελεί μια ακόμη από τις σαγηνευτικές στιγμές της ζωής.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γνήσιοι εξερευνητές οι Τοξότες, είδαν στον πρώτο άνθρωπο που πάτησε την κορυφή του Έβερεστ το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα. Άλλωστε αυτό είναι και το μεγαλύτερο φετίχ τους, να πηγαίνουν εκεί όπου κανείς δεν έχει ταξιδέψει. Ξεκινούν για το άγνωστο με σκοπό την απόκτηση γνώσης και εμπειρίας μέσα από την περιπέτεια. Δεν τους αρκεί να ακούσουν τις διηγήσεις των άλλων, θέλουν οι ίδιοι να έχουν άμεση αντίληψη των γεγονότων. Σπάνιο να δει κανείς Τοξότες στην Disneyland να χαζεύουν τους παιδικούς ήρωες μέσα από παιχνίδια. Είναι φιλόσοφοι, εξερευνητές, αναλυτές και πιο συχνά θα τους βρείτε στους δρόμους της Βολιβίας ή στην άγρια φύση της Μοζαμβίκης, να περιπλανώνται μόνοι, αφού δύσκολα μπορεί κανείς να τους ακολουθήσεις στις επικίνδυνες αποστολές που επιδιώκουν. Με ένα σακίδιο θα αναζητήσουν το νόημα της ζωής μέσα από καινούρια μονοπάτια, ενώ παράλληλα θα επεκτείνουν τις γνωριμίες τους και θα διασκεδάσουν αρκετά, αφού τους χαρακτηρίζει ένας έντονα κοινωνικός χαρακτήρας.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Το ταξίδι με στυλ είναι η αρχή τους, αν βέβαια καταφέρεις και τους σηκώσεις από τη θέση τους. Βασικό τους μέλημα είναι να κερδίσουν πολλά χρήματα και να δημιουργήσουν μια δική τους αυτοκρατορία. Ωστόσο, όταν αποφασίζουν ένα ταξίδι, είναι πολύ καλά οργανωμένοι και προετοιμάζουν το δρομολόγιο και τις λεπτομέρειες με μεγάλη ακρίβεια. Παράλληλα, θα φροντίσουν να είναι διακοπές με πολύ στυλ, αφού τους ενδιαφέρει ιδιαίτερα το κοινωνικό τους status. Πρώτο στις προτιμήσεις τους είναι ένα ταξίδι στην Ευρώπη, σε μια από τις μεγάλες πρωτεύουσες και μετά θα διηγηθούν τις εμπειρίες τους με μεγάλη περηφάνια. Δεν τους προβληματίζει, αν θα πάνε με γκρουπ, αλλά προτιμούν να οργανώνουν το οικονομικό κομμάτι της εκδρομής. Φροντίζουν να καλύπτουν όλα τα πιθανά οικονομικά ζητήματα που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και πολλές φορές προκαταβολικά. Είναι ιδανικοί ταξιδιωτικοί σύντροφοι, ικανοί να λύνουν προβλήματα που παρουσιάζονται και να ηρεμούν πρόσωπα και καταστάσεις. Μπορεί να μην επιλέγει τις περιπετειώδεις αποδράσεις, αλλά μαζί του θα περάσετε πραγματικά όμορφα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Αν ξεκινήσετε τις διακοπές σας με έναν Υδροχόο, τότε να ξέρετε ότι έχετε δίπλα σας τον πραγματικό ταξιδευτή του ζωδιακού κύκλου. Θα πάνε οπουδήποτε, οποτεδήποτε, με οποιονδήποτε και για οποιονδήποτε λόγο. Οι Υδροχόοι είναι άτομα κοινωνικά, κάνουν φίλους γρήγορα και λαχταρούν να μοιράζονται με αυτούς τις εμπειρίες από τα ταξίδια τους. Για το λόγο αυτό ταξιδεύουν συχνότερα με ομάδες και ακόμη και αν δεν έχουν ουσιαστικά το ρόλο του αρχηγού, τους αρέσει να παίρνουν μέρος στις αποφάσεις και στο σχεδιασμό του ημερήσιου προγράμματος. Εκείνο που δεν αρέσει στους Υδροχόους είναι οι μικρές λεπτομέρειες, έτσι καλό θα είναι να ρυθμίζει άλλος τα δρομολόγια των πλοίων, των τρένων ή των αεροπλάνων.

ΙΧΘΥΕΣ

Αν δεν έχουν κάποιον να τους καθοδηγεί, οι Ιχθείς μάλλον θα χάσουν το δρόμο, ακόμη και αν πρόκειται για ταξίδι που έχουν οργανώσει οι ίδιοι. Για το λόγο αυτό, πρέπει να βρίσκονται υπό την καθοδήγηση ενός αρχηγού, σε κάποιο γκρουπ, ώστε να είναι ήσυχοι. Δεν λειτουργούν βάσει σχεδίου και προτιμούν να αφήνουν τα πρακτικά θέματα και τις ανησυχίες στους συνταξιδιώτες τους. Άλλωστε αυτοί αρέσκονται στο να ονειρεύονται και κάποιοι άλλοι να πραγματοποιούν. Είναι καλλιτεχνικοί τύποι, ενώ η άμεση σχέση τους με το νερό τους μαγνητίζει προς εκδρομές με πλοίο, κοντά στη θάλασσα. Γι’ αυτό και τους αρέσει να απολαμβάνουν την κολύμβηση, τις καταδύσεις και τις βαρκάδες. 
touristorama.gr