Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Άρωμα Ελλάδας στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου

Στο πλαίσιο της «καμπάνιας» προβολής των πανέμορφων νησιών, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έκανε ότι ήταν απαραίτητο για να υπενθυμίσει στους Βρετανούς, αλλά και στους χιλιάδες τουρίστες
που θα βρεθούν στην βρετανική πρωτεύουσα, ότι τα νησιά του Ιονίου αποτελούν ιδανικούς προορισμούς διακοπών, τόσο για την φυσική τους ομορφιά, τις καταγάλανες παραλίες, την νυχτερινή διασκέδαση αλλά και τον Πολιτισμό των Επτανήσων.

Αυτό όμως που δεν γνώριζαν πολλοί,  και οι άνθρωποι της περιφέρειας έχουν σκοπό να αναδείξουν, είναι ότι ο Ολυμπιακος Ύμνος εχει και ελληνικό στοιχείο. Η μουσική που θα ακουστεί σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη από τους εξαιρετικούς μουσικούς της London Philharmonic Orchestra κατά την διάρκεια της επίσημης τελετής έναρξης της 30ης Ολυμπιάδας, αποτελεί μια μουσική σύνθεση του Σπύρου Σαμάρα, ο οποίος κατάγεται από τα Ιόνια νησιά.

Οι κινήσεις προώθησης όμως των Ιόνιων νησιών δεν σταμάτησαν εκεί. Από τις 29 Ιουνίου και μέχρι τουλάχιστον την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων, ένα ελληνικό περίπτερο θα στηθεί στο Waterloo station. Πρόκειται για έναν από τους κεντρικότερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της βρετανικής πρωτεύουσας και τουλάχιστον 500.000 διερχόμενοι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την ιστορία των νησιών, το Ολυμπιακό κίνημα, τον Σπύρο Σαμάρα αλλά και για τις ομορφιές του τόπου.

Οι επισκέπτες θα προσκληθούν επίσης να συμμετάσχουν σε διαγωνισμό, με ερωτήσεις γνώσεων. Ο νικητής θα πάρει σαν έπαθλο ένα ταξίδι στα Ιόνια νησιά ώστε να τα γνωρίσει καλύτερα και να απολαύσει τις διακοπές του σε μια από τις ομορφότερες περιοχές της χώρας μας.
πηγή:touristorama.gr