Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Τίναξε την μπάνκα της Υahoo η Μαρίσα Μάγερ

Βασικός μισθός 1 εκατ. δολάρια ετησίως, 2 εκατ. δολάρια ως ετήσιο μπόνους, 42 εκατ. δολάρια σε κέρδη από μετοχές, καθώς και άλλα 14 εκατ. δολάρια...
είναι τα χρήματα που θα καταβέλει η Yahoo στη νέα διευθύνουσα σύμβουλο του διαδικτυακού ομίλου Μαρίσα Μάγερ, μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την αναφορά της εταιρείας στην αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

Η πρόσληψή της από την Yahoo στις αρχές της εβδομάδας αιφνιδίασε τους αναλυτές και τους επενδυτές. Η 37χρονη Μάγιερ υπερίσχυσε του Ρος Λέβινσον, ο οποίος ασκούσε προσωρινά χρέη διευθύνοντος συμβούλου και θεωρείτο φαβορί για να διατηρήσει την θέση κι έγινε η τρίτη διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας μέσα σε ένα χρόνο.

Γεννημένη στις 30 Μαΐου του 1975 και με σπουδές στην Πληροφορική και στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η Μάγιερ θεωρείται μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες παγκοσμίως στον χώρο της τεχνολογίας.

Το Fortune την συμπεριελάμβανε μάλιστα στις 50 ισχυρότερες γυναίκες του επιχειρηματικού τομέα από το 2008 μέχρι σήμερα, ενώ ψηφίστηκε ως μια από τις «Γυναίκες της Χρονιάς» από το περιοδικό Glamour το 2009.

Η Μάγιερ ξεκίνησε να εργάζεται στην Yahoo την περασμένη Τρίτη. Η 37χρονη, η οποία είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί, είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου των πολυκαταστημάτων Wal -Mart, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Φρανσίσκο, του Μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο, του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης, ενώ θα γίνει μέλος και του ΔΣ της Yahoo.
planet-greece