Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

6 Φρούτα για λαμπερό δέρμα!

Είναι γνωστό ότι το καλύτερο φάρμακο είναι τα φρούτα.
Τι θα λέγατε, όμως, για ένα μασάζ με πολτό φρούτων ή να τοποθετήσετε φρούτα στο πρόσωπό σας;
Τα φρούτα, εκτός από το γεγονός ότι ενυδατώνουν και αναζωογονούν το δέρμα σας, προσφέρουν και χαλάρωση. Επίσης, σε αντίθεση με τις χημικές θεραπείες ομορφιάς, τα φρούτα είναι αποδοτικά, φυσικά και σας προστατεύουν από ανεπιθύμητες παρενέργειες. 

Για να δούμε όμως ποια είναι αυτά τα φρούτα.

1. Μπανάνα: Είναι μια καλή πηγή σιδήρου, μαγνησίου και καλίου και βοηθά στη μείωση κραμπών της περιόδου. Η μπανάνα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, Β και Ε και, ως εκ τούτου λειτουργεί ως αντιγηραντική. Μια φρέσκια ​​λιωμένη μπανάνα μπορεί να κάνει πολύ καλό στο δέρμα σας.
2. Λεμόνι:  Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Ένα ποτήρι ζεστό νερό με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού κάθε πρωί με άδειο στομάχι είναι ένα πολύ καλό καθαριστικό δέρματος. Τρίψτε το εσωτερικό της φλούδας λεμονιού στον αγκώνα σας και θα αφαιρέσει όλα τα σκοτεινά σημεία. 
3. Μήλο:  Ένα μήλο την ημέρα το γιατρό τον κάνει πέρα, λέει η παροιμία. Μελέτες από διατροφολόγους έχουν δείξει ότι τα μήλα περιέχουν άφθονα ποσά της ελαστίνης και του κολλαγόνου που βοηθούν να κρατήσουν το δέρμα τους νέους. Εφαρμόζοντας ένα μίγμα πουρέ μήλου, μέλι, ανθόνερο και πλιγούρι βρώμης μπορεί να λειτουργήσει ως μια πολύ καλή μάσκα απολέπισης για το δέρμα σας.
4. Πορτοκάλι: Πλούσιο σε βιταμίνη C που βελτιώνει την υφή του δέρματος. Όπως και το μήλο, έτσι και το πορτοκάλι περιέχει πολύ κολλαγόνο που επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματος. Τρίψτε το εσωτερικό του πορτοκαλιού στο δέρμα σας για να σφίξετε το δέρμα. 
5. Παπάγια: Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει ένα ειδικό ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη που μπορεί να σκοτώσει τα νεκρά κύτταρα. Ένα ποτήρι γάλα παπάγιας ή απλά εφαρμόζοντας τη σάρκα της παπάγιας στο δέρμα σας μπορεί να κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα σας.
6. Mango: Δικαίως αποκαλείται ο βασιλιάς των φρούτων όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και τα οφέλη στην υγεία. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη-Α και σε αντιοξειδωτικά, καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος, αναζωογονεί τα κύτταρα του δέρματος και επαναφέρει την ελαστικότητα του δέρματος.
blue-hornet team