Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Μαγνήτισε τα βλέμματα το 15ο παγκόσμιο Φεστιβάλ Bodypainting

Η τέχνη δεν γνωρίζει όρια… πόσο μάλλον η ζωγραφική πάνω στο γυμνό ανθρώπινο σώμα!
Το 15ο Φεστιβάλ Bodypainting στην Αυστρία «τράβηξε» την προσοχή παγκοσμίως μέσα από εμπνεύσεις και ζωγραφιές πέρα από τη φαντασία. Κάθε γυμνό σώμα είχε τη δική του ιστορία, το δικό του μοναδικό μήνυμα! Φωτεινά χρώματα και πρωτότυπα σχέδια «έντυσαν» τα κορμιά των μοντέλων, ενώ πάνω από  200 καλλιτέχνες από 44 χώρες του πλανήτη απογείωσαν την τέχνη του bodypainting.
Περίπου 30.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην τριήμερη εκδήλωση, που όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στο Poertschach (7-8 Ιουλίου) στο κεντρικό-νότιο τμήμα της Αυστρίας. Πολλοί χαρακτήρισαν το φεστιβάλ ως μια «έκρηξη» τέχνης, δημιουργίας και συναγωνισμού. Οι καλλιτέχνες παρουσίασαν τις ζωγραφιές τους πάνω στα γυναικεία και αντρικά κορμιά, με την ελπίδα ότι θα γυρίσουν στην πατρίδα τους με το Παγκόσμιο Βραβείο Bodypainting. Ίσως αποτελεί έναν τίτλο ισοδύναμο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος… Οι κατηγορίες του 15ου Φεστιβάλ ήταν χωρισμένες ανάλογα με την τεχνοτροπία του καλλιτέχνη, συμπεριλαμβανομένων της τεχνικής της βούρτσας, του σφουγγαριού και των ειδικών εφέ.
 Τα περισσότερα μοντέλα «φορώντας» μόνο ένα στρώμα χρώματος, κατάφεραν να συμμετέχουν σε ένα γεγονός που ζωντάνεψε πραγματικά τη μικρή πόλη. Εμπνεύσεις από ρούχα, κοσμήματα, από την κοινωνία αλλά και τα χαρακτηριστικά του σώματος έδωσαν το παρόν στην εκδήλωση. Άλλωστε, ένα τέτοιο είδος τέχνης δεν θα μπορούσε να μην είναι πρωτότυπο. Ακόμα και η δημιουργία της διοργάνωσης εκπλήσσει, αφού θεσμοθετήθηκε από τον τον Alex Barendregt το 1998, ο οπίος εργαζόταν σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο και μελετούσε το νέα καλοκαιρινή εκδήλωση της χρονιάς.
πηγή:flowmagazine.gr