Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Παναθηναϊκός - Μπραουνσβάιγκ 1-1


Με γκολ του Αντώνη Πετρόπουλου ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη γερμανική Μπραουνσβάιγκ στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας. Θετικές εντυπώσεις από τον Λαγό, διάθεση χωρίς ουσία ο Σισοκό.

Το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού εν μέσω προετοιμασίας στην Αυστρία χρησίμευσε περισσότερο για να γνωριστούν οι νέοι με τους παλιούς και για "αποτοξίνωση" από τις διαδοχικές προπονήσεις, παρά ως μια καλή ευκαιρία για χρήσιμα συμπεράσματα. Ο Φερέιρα άλλωστε έχει άλλες τρεις εβδομάδες δουλειάς για να ενισχύσει τα θετικά και να διορθώσει τα αρνητικά στοιχεία του Παναθηναϊκού.
Η φρεσκάδα και ο βαθμός ετοιμότητας έπαιξαν αναμφίβολα το ρόλο τους στην τελική έκβαση. Γιατί στο πρώτο ημίχρονο που ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς καλύτερος από την Μπραουνσβάιγκ δεν σκόραρε για να θέσει τις βάσεις μιας νίκης γοήτρου. Ούτε στην κεφαλιά του Χριστοδουλόπουλου στο 11' ούτε στο πλασέ του Τοτσέ στο 13' ούτε στην εξ επαφής κεφαλιά του Λαγού στο 37'. Ο νεαρός χαφ πάντως ανταποκρίθηκε άριστα στα καθήκοντά του, κυρίως δε ήταν απλός, λειτουργώντας ως συνδετικός κρίκος μεταξύ αμυντικής και επιθετικής γραμμής.
Όσο περνούσε πάντως ο χρόνος, τόσο η απόδοση του "τριφυλλιού" έπεφτε και η πιο έτοιμη γερμανική ομάδα κέρδιζε χώρο. Η κούραση επηρέασε εμφανώς τους "πράσινους", τα τρεξίματα από τα πλάγια, είτε με Σισοκό είτε με Ζέκα, ήταν πολύ λιγότερα και η ομάδα του Φερέιρα δυσκολεύτηκε στην ανάπτυξη. Μάλιστα στο 69' δέχθηκε γκολ, καθώς ο Κόρτε βρέθηκε σε θέση βολής, μετά από αδράνεια στη μεγάλη περιοχή, και δεν λάθεψε.
Οι σταδιακές αλλαγές του Φερέιρα βοήθησαν κάπως τον Παναθηναϊκό και στο 76' ο Πετρόπουλος, που ήταν μία εξ αυτών, έκανε γκολ την ασίστ του Σπυρόπουλου και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο παιχνίδι. Η βροχή που κατά διαστήματα έπεφτε στο παιχνίδι δυνάμωσε και δεν άφησε να παιχτεί ποδόσφαιρο στο τελευταίο 10λεπτο.
Η σύνθεση του Παναθηναϊκού: Καρνέζης (46' Κοτσόλης), Σεϊταρίδης, Βύντρα, Βελάσκες, Ιωαννίδης (46' Σπυρόπουλος), Βιτόλο, Λαγός (60' Κουσίδης), Ζέκα (73' Δώνης), Χριστοδουλόπουλος, Σισοκό, Τοτσέ (58' Πετρόπουλος)


πηγή:news247.gr