Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Κάπρι: To πιο διαχρονικό καλοκαιρινό look

Ένα χρόνο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η νεαρή σχεδιάστρια Σόνια ντε Λέναρτ μεταφέρει τις ηλιόλουστες αναμνήσεις από τις διακοπές της στο ιταλικό νησί -το οποίο ερωτεύτηκαν πρώτοι οι αυτοκράτορες της Ρώμης- στην παρθενική συλλογή της που έγινε γνωστή ως Capri. Στα σύνολα, όπου κυριαρχούσαν οι αεράτες φούστες με λούκια, οι φαρδιές ζώνες, οι μπλούζες με τον ψηλό, χαλαρό γιακά και τα καπέλα, το 1948 προστέθηκε το κομμάτι-σύμβολο του λουκ, το κάπρι παντελόνι.

Τα υπόλοιπα είναι μια ιστορία με πολύ σινεμά (Διακοπές στη Ρώμη, Σαμπρίνα, Διακοπές στη Νάπολη, Η περιφρόνηση, Darling) και όλες ανεξαιρέτως τις μεγάλες σταρ και τζετ σέτερ οπαδούς του θηλυκού παντελονιού και του dolce far niente από τα '50s μέχρι σήμερα.

Η γλυκιά απραξία στα διασημότερα 10,4 -όλα κι όλα- τετραγωνικά χιλιόμετρα της Μεσογείου απολαμβάνει το λιμοντσέλο της στην Πιατσέτα πίσω από τεράστια γυαλιά και χαζεύει τις τελευταίες τάσεις στις ακριβές μπουτίκ της Βία Καμερέλα, που φέτος φορούν κι αυτές στενό cropped παντελόνι με φλατ, χειροποίητα σανδάλια από το θρυλικό Canfora. 
 marieclaire