Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Τo know how του καλοκαιρινού workout

Το καλοκαίρι προσφέρει πολλές ευκαιρίες γυμναστικής. Δεν είναι όπως ο χειμώνας, που με τις βροχές του και τα κρύα του, σε περιορίζει.
Έχεις στη διάθεσή σου τη θάλασσα και το κολύμπι, έχεις το βουνό και το jogging, έχεις ακόμα – ακόμα κι ένα απλό περπάτημα. Ο ήλιος φτιάχνει το κέφι και μπορείς να οργανώσεις καταστάσεις τύπου 5Χ5 με φίλους, ή μπάσκετ, έτσι για να ξεσκουριάσεις.

Εάν όμως επιμένεις να συνεχίσεις την προσπάθεια του χειμώνα και να μην διακόψεις το γυμναστήριό σου, τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι ο τρόπος προπόνησής σου, αλλά και οι ώρες που θα ξοδεύεις, πρέπει να τροποποιηθούν.

Καταρχήν, είναι ένα ζήτημα η επιλογή των κατάλληλων ωρών εντός της ημέρας για γυμναστική. Το διάστημα 11 με 7 καλό θα ήταν να το ξεχάσεις. Παρά το γεγονός ότι το γυμναστήριό σου έχει κλιματισμό στο φουλ, η διαφορά της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την προσπάθεια που καταβάλλεις είναι στοιχεία επιβαρυντικά για την υγεία σου. Ποιος ο λόγος να κουράζεσαι άδικα;

Από την άλλη και οι ώρες που ξοδεύεις στο γυμναστήριο. για τον ίδιο λόγο καλό θα ήταν να μειωθούν. Λιγότερες προπονήσεις σε εβδομαδιαία βάση, μικρότερης διάρκειας και με στόχο μια καλή συντήρηση, που θα σε κρατήσει σε φόρμα και θα σου δώσει την ευκαιρία να ξαναμπείς από Σεπτέμβριο με περισσότερη όρεξη.

Γράμμωση και όγκος

Για τους ειδικούς του χώρου, το καλοκαίρι είναι ιδανικό για γράμμωση και ο χειμώνας για όγκο. Η γράμμωση επιτυγχάνεται σε γενικές γραμμές, με λίγα κιλά και πολλές επαναλήψεις και ο όγκος το ακριβώς αντίθετο, πολλά κιλά λίγες επαναλήψεις.
 Το πρόγραμμα θα γίνεται 3 – 4 φορές την εβδομάδα maximum, που σημαίνει ότι θα έχεις την ευκαιρία να ξεκουράζεσαι - μην το υποτιμάς, είναι απαραίτητο.
Την πρώτη μέρα μπορείς να παίζεις ασκήσεις στήθους και δικεφάλων, την δεύτερη ώμους και τρικεφάλων και την τρίτη πόδια και κοιλιακούς. Αν θέλεις και μια τέταρτη μέρα, μπορείς να κάνεις αερόβια γυμναστική και αρκετό διάδρομο, για να ιδρώνεις και να σφίγγεις.

Να θυμάσαι πάντως πως και οι παραλίες είναι καλές για συντήρηση. Καλοκαίρι είναι, μην το ξεχνάς...
πηγή:menslounge.gr