Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο McCartney έγραψε το “Yesterday” στην τουαλέτα

Ο πρώην συνεργάτης των θρυλικών Σκαθαριών, Tony Sheridan, επιβεβαίωσε ένα κοινό μυστικά που γνωρίζουν πολλοί θαυμαστές του Paul McCartney, ότι δηλαδή εμπνεύστηκε την επιτυχία “Yesterday” πάνω στο κάθισμα της τουαλέτας!
Ο μουσικός αναφέρει στη βιογραφία του, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, ότι ο McCartney του είπε ότι «ο κόσμος δεν είχε καταλάβει πως έγραψε το “Yesterday”, ενώ βρισκόταν στην τουαλέτα».

Ωστόσο, εδώ και καιρό οι θαυμαστές του γνωρίζουν ότι ο McCartney ξύπνησε ένα πρωί του 1964 στο διαμέρισμα της φίλης του στο Λονδίνο και σιγοτραγουδούσε το “Yesterday”.

Ο 72χρονος Sheridan, ο οποίος ηχογραφούσε μαζί με τα θρυλικά Σκαθάρια στην αρχή της καριέρας τους, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο McCartney του είχε εμπιστευτεί την προέλευση του διάσημου τραγουδιού, το οποίο στην αρχή είχε ονομάσει "Scrambled Eggs" (Αβγά Ομελέτα ).

Ο Sheridan γνώρισε τους Beatles στη Γερμανία το 1961 και το συγκρότημα ηχογράφησε πολλά τραγούδια ως “Tony Sheridan & The Beat Brothers” περιλαμβανομένου του single “My Bonnie” την χρονιά εκείνη.

Η επαγγελματική τους συνεργασία ήταν σύντομη, καθώς ο Sheridan παρέμεινε στη Γερμανία όταν οι άλλοι επέστρεψαν στη Βρετανία, αλλά οι μουσικοί κράτησαν επαφή στη διάρκεια των χρόνων, όπως υποστηρίζει.

 Πηγή: nooz.gr