Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Το στυλ χρόνια δεν κοιτά: γιαγιάδες - fashion icons!

Νομίζεις ότι τα trends της μόδας αφορούν μόνο συγκεκριμένες ηλικίες; Λάθος!
  Σου παρουσιάζουμε τις πέντε γιαγιάδες – fashion icons, που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το στυλ και την κομψότητά τους!
 «Κολλημένη» με την μόδα παρά τα 92 της χρόνια η Royce Smithkin.
Μεγάλη της αδυναμία; Οι… βλεφαρίδες!
«Εγώ τις φτιάχνω, από τα μαλλιά μου», αποκαλύπτει και μας αφήνει ακόμα περισσότερο άφωνους…
 Ετών 83 είναι η Daphne Selfe κι αν περιμένεις να δεις κάποια που μοιάζει στην γιαγιά σου… ξέχασέ το! Η κορμοστασιά της θυμίζει ακόμα την εποχή που ήταν μοντέλο, τα μαλλιά της είναι τέλεια κι ας είναι γκρι, ενώ τα ζυγωματικά της είναι αξιοζήλευτα και δεν τα έχει «πειράξει» ποτέ. Το στυλ της θα το ζήλευαν πολλές, ενώ η ίδια έχει εμφανιστεί σε επιδείξεις μεγάλων οίκων όπως ο D&G, αλλά και πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις καλλυντικών.
 Συγγραφέας και καλλιτέχνης η Beatrix Ost, είναι από τις πιο κομψές παρουσίες διεθνώς. Με «πατημένα» τα 71, μία συμβουλή έχει: «ποτέ μην πεις, δεν μπορώ να το φορέσω αυτό, γιατί δεν ταιριάζει στην ηλικία μου».
 Επιτομή του chic χαρακτηρίζουν πολλοί την Tziporah Salamon. Λίγο μετά τα 60, καταφέρνει να εντυπωσιάσει με κάθε εμφάνισή της. Η ίδια άρχισε να ασχολείται με την μόδα στην ηλικία των 20 και κάτι, οπότε μπορείς να φανταστείς πόσα vintage κομμάτια έχει η ντουλάπα της! «Η μόδα έγινε πια κάτι που αγοράζεται και όχι κάτι που δημιουργείται», δήλωσε πρόσφατα και δεν έκρυψε το παράπονό της για τον χώρο που τόσο αγαπά…
 «Εγκυκλοπαίδεια» της μόδας είναι και η 90χρονη Iris Apfel. Επιχειρηματίας και διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, δεν διστάζει να «πυροβολήσει» τους σταρ για τις ενδυματολογικές της επιλογές, ενώ ο Jimmy Choo σχεδίασε παπούτσια προς τιμήν της!

H λίστα με τις fashionistas θα ήταν μισή αν δεν βάζαμε σε αυτή την Zelda Kaplan: μορφή της μόδας στη Νέα Υόρκη, η Kapla δεν σταμάτησε να παρακολουθεί και να φορά τα trends, αλλά και να κάνει… clubbing! Η αγάπη της για την μόδα ήταν παρούσα μέχρι το τέλος της ζωής της: «έφυγε» σε ηλικία 95 ετών, την ώρα που καθόταν στην πρώτη σειρά της επίδειξης της Johanna Mastroianni για το Fashion Week της αμερικάνικης μεγαλούπολης…
πηγή:star.gr