Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Euro: O δεκάλογος της αγγλικής «συμπάθειας» για την Ελλάδα


Ποτέ δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους για το ελληνικό ποδοσφαιρικό κατόρθωμα του 2004, τότε που η Εθνική Ελλάδας κατάφερε αυτό που δεν έχει πετύχει ποτέ η αντίστοιχη της Αγγλίας: να κατακτήσει την κορυφή της Ευρώπης! Στο πέρασμα των ετών τα φλεγματικά βρετανικά ταμπλόιντ «κέρασαν» τους έλληνες διεθνείς και τον γερμανό πρωτομάστορα εκείνης της απίστευτης επιτυχίας κ. Οτο Ρεχάγκελ διαφόρων ειδών υποτιμητικά σχόλια.

Και επειδή η συνήθεια έγινε (για εκείνους) λατρεία, αποφάσισαν να το επαναλάβουν παραμονές της έναρξης του Euro 2012. Μέσω ενός δημοσιεύματος της «Mirror» το οποίο σε κάποιες αναφορές του αγγίζει τα όρια της εμπάθειας! Ιδού ο δεκάλογος της αγγλικής «συμπάθειας» για την ελληνική ομάδα:

1. Δεν είναι τυχαίο το ότι οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι προσέδωσαν στον ΓιώργοΣαμαρά το παρατσούκλι «The Greek Tragedy». Κόστισε 6 εκατ. στερλίνες και σημείωσε μόλις 8 γκολ σε 55 αγώνες.

2. Ο προπονητς της Ελλάδας κ. Φερνάντο Σάντος είχε από μόνος του καταγράψει τις δυνατότητες του ελληνικού συνόλου λέγοντας «θα πρέπει να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας νομίζοντας ότι έχουμε αστακούς αντί για σαρδέλες; Νομίζω ότι είναι ώρα να αλλάξουμε το μενού».
(Σ.Σ.: Η σχετική ατάκα του Σάντος είχε ειπωθεί όταν ήταν προπονητής στον ΠΑΟΚ).

3. Ο Φάνης Γκέκας αγωνίστηκε στην Πόρτσμουθ ως δανεικός από τη Λεβερκούζεν το 2009 μετά από απόφαση του προπονητή κ. Τόνι Ανταμς. Ωστόσο είχε μόλις μία συμμετοχή ως αλλαγή για ένα λεπτό καθώς δεν ενθουσίαζε τον αντικαταστάτη του Ανταμς κ. Πολ Χαρτ. Και όταν τελικά του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει βασικός απέναντι στην Σάντερλαντ, την αρνήθηκε και επέστρεψε στη Γερμανία.

4. Ο τερματοφύλακας Κώστας Χαλκιάς τραυματίστηκε με έναν παράξενο τρόπο κατά την προθέρμανσή του πριν από αγώνα του ΠΑΟΚ εναντίον του Αρη. Έκανε σαν να χτυπήθηκε από πύραυλο ο οποίος εκτοξεύτηκε πάνω του από τις κερκίδες. Επεσε κάτω και παρίστανε ότι ήταν πληγωμένος παρόλο που το αντικείμενο που τον χτύπησε ήταν ένα ακίνδυνο ρολό από χαρτί.

5. Ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας αποτελείται από 158 στροφές και είναι ο μεγαλύτερος σε διάρκεια στον κόσμο. Περίπου 54 λεπτά. Ευτυχώς, θα ακούσουμε μόνο τα δύο από την πλήρη έκδοσή του.

6. Ο κεντρικός αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης Σωκράτης Παπασταθόπουλος φοράει φανέλα με το μικρό του όνομα στην πλάτη του καθώς το επίθετό του δεν θα μπορούσε να χωρέσει και σε δύο φανέλες μαζί.

7. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού Γιάννης Φετφατζίδης αποκαλείται ως «ο Έλληνας Μέσι». Ασφαλώς όχι για κάποια περιστασιακά κόλπα που κάνει με την μπάλα αλλά για το γεγονός ότι τα πολύ κοντά του πόδια υποβλήθηκαν σε θεραπεία με αυξητική ορμόνη, όπως και του Αργεντινού.

8. Ο κεντρικός αμυντικός με τα κόκκινα μάγουλα, Κυριάκος Παπαδόπουλος, όταν πήγε στη Σάλκε το 2010 πήρε μαζί του και τη μητέρα του γιατί όπως είπε «θέλω να απολαμβάνω την κουζίνα της μαμάς κάθε μέρα».

9. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας Μιχάλης Σηφάκης πήρε βραβείο στην Ελλάδα για την ψυχραιμία του επειδή το 2009 έμεινε απαθής όταν αντίπαλος οπαδός (σσ. του Ηρακλή) κόλλησε τη μύτη του στο πρόσωπό του και άρχιζε να του ουρλιάζει προφανώς βρίζοντάς τον.

10. Πέρυσι απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα στον αμυντικό του Ολυμπιακού Αβραάμ Παπαδόπουλο καθώς το όνομά του ήταν ένα από τα 68 που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλο με στημένα παιχνίδια. Ο Παπαδόπουλος, ο οποίος μεγάλωσε σε φάρμα στην Αυστραλία πριν μετακομίσει στην Ελλάδα, απλώς αρνήθηκε τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο και απαλλάχτηκε.
πηγή:tovima.gr