Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Πώς να φτιάξεις μόνη σου τα πιο δροσερά coctails!

Το καλοκαίρι ήρθε και μαζί συνοδεία κατέφτασαν και οι ζέστες. Συνεπώς, οτιδήποτε κάνουμε θέλουμε να μας χαρίζει δροσιά και ένα κύμα φρεσκάδας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να κάθεσαι στην βεράντα σου με την παρέα σου και να απολαμβάνεις την παγωμένη και γεμάτη γεύση ενός coctail. Αλλά ξέρεις ποιο είναι το καλύτερο; Ότι τώρα μπορείς να το φτιάξεις εσύ όπως θες και με τα χεράκια σου.

Εδώ, λοιπόν, μπορείς να διαβάσεις τέσσερις πανεύκολες συνταγές για coctail που σε προτρέπουν να τις ακολουθήσεις και να γίνεις εσύ η barwoman της βραδιάς. 

 Absolut beach
Συστατικά: 
  45ml Absolut Svea
 50ml Πουρέ φράουλας-βασιλικού 
 20ml Σιρόπι ζάχαρης
 5ml Φρέσκο χυμό lime
 Εκτέλεση:Βάζουμε την Absolut Svea, το πουρέ φράουλας-βασιλικού, το σιρόπιζάχαρης και το στυμμένο lime σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάμε καλά.Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι γεμάτο πάγο και γαρνίρουμε με ένα φύλλοβασιλικού.

Γαρνίρισμα: Φύλλο βασιλικού

Ποτήρι:
Highball (ψηλό)


 Absolut summer
 Συστατικά:
 45ml Absolut Svea
 20ml Βιολογικός χυμός ανανά
 Ginger beer
 Εκτέλεση:Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε την Absolut Svea, τοβιολογικό χυμό ανανά και συμπληρώνουμε με ginger beer. Ανακατεύουμε τασυστατικά και γαρνίρουμε με μια twist φλούδας λεμονιού.

Γαρνίρισμα: Twist λεμονιού

Ποτήρι: Highball (ψηλό)


 Absolut sunset

 Συστατικά:
50ml Absolut Svea
40ml Πουρέ βερίκοκο
20ml Φρέσκος χυμός λεμόνι
20ml Σιρόπι ζάχαρης
2 Σταγόνες Angostura bitters

Εκτέλεση:
Βάζουμε την Absolut Svea, το πουρέ βερίκοκο, το φρέσκο χυμό λεμονιού, το σιρόπι ζάχαρης και το angostura bitters σε ένα σέικερ με πάγο, χτυπάμε καλά και το σερβίρουμε σε παγωμένο ποτήρι cocktail. Γαρνίρουμε με αποξηραμένα βερίκοκα περασμένα σε stick, που έχουμε πασπαλισμένα με μαύρη ζάχαρη και τα έχουμε κάψει.

Γαρνίρισμα: Καραμελωμένα βερίκοκα (αποξηραμένα βερίκοκα, μαύρη ζάχαρη)

Ποτήρι:
coctail


 Absolut cool
 Συστατικά:
45ml Absolut Vodka
20ml Φρέσκος χυμός λεμόνι
15ml Σιρόπι πικραμύγδαλο
40ml Βιολογικός χυμός ανανά

Εκτέλεση: Βάζουμε την Absolut Svea, το φρέσκο χυμό λεμόνι, το σιρόπι πικραμύγδαλο και το βιολογικό χυμό ανανά σε ένα σέικερ με πάγο και χτυπάμε καλά. Σερβίρουμε σε χαμηλό ποτήρι γεμάτο πάγο και γαρνίρουμε με μια αποξηραμένη φέτα μπανάνα.

Γαρνίρισμα:
Αποξηραμένο μπανάνα chip

Ποτήρι:
Old Fashioned (χαμηλό)

πηγή:missbloom.gr