Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Το cocktail του καλοκαιριού λέγεται...Summer και φτιάχνεται με ABSOLUT Svea

Βασικό συστατικό η ABSOLUT Svea, η νέα, special edition της πιο δημοφιλούς βότκας.
H γνώριμη, καθαρή και ανάλαφρη γεύση της Absolut Vodka εμπλουτίζεται με έναν ισορροπημένο συνδυασμό μήλου και τζίντζερ και μας δίνει μία φρέσκια γεύση. Τα επόμενα βήματα είναι απλά:
1) Γεμίζεις ένα ψηλό ποτήρι με πάγο
2) Προσθέτεις 45ml Absolut Svea και 20ml βιολογικό χυμό ανανά
3) Ανακατεύεις τα συστατικά και συμπληρώνεις με ginger beer
4) Γαρνίρεις με μια twist φλούδας λεμονιού
Αλλά τι είναι Svea; Ήταν η δική μας απορία. Svea αποκαλούν λοιπόν χαϊδευτικά οι Σουηδοί την πατρίδα τους και η Absolut Svea είναι αφιερωμένη στη χώρα καταγωγής της πιο διάσημης βότκας του πλανήτη, κάνοντας μια αναδρομή στις ρίζες της και γιορτάζοντας τις αξίες που συμβολίζει αυτή η κληρονομιά.
Και ποιός σχεδίασε το πολύχρωμο μπουκάλι;Ο Σουηδός καλλιτέχνης Fredrik Söderberg, γνωστός για τις εμπνευσμένες απεικονίσεις του με πρωταγωνιστές πνευματικά σύμβολά με καταβολές στη μαγεία, την αστρολογία, τη θρησκεία, ήταν εκείνος που ανέλαβε να αποτυπώσει στο συλλεκτικό μπουκάλι τον χαρακτήρα της χώρας του. Και το έκανε μέσα από τις έντονες εναλλαγές του καιρού που την χαρακτηρίζουν και την επηρεάζουν, τη μεγάλη ημέρα και την απόλυτη νύχτα. Επέλεξε να ντύσει τη φιάλη με ένα σχέδιο που μας ταξιδεύει από το θερινό στο χειμερινό ηλιοστάσιο τυλίγοντας το ουσιαστικά σε μια ιστορία που περιγράφει το πέρασμα από την φωτεινή, γεμάτη χρώματα Άνοιξη στον σκοτεινό, μυστηριώδη Χειμώνα και πάλι από την αρχή. Και όπως στις παλιές ιστορίες της Σκανδιναβίας, όλη την ιστορία αγκαλιάζει η παραδοσιακή μορφή ενός σκανδιναβικού ερπετού Midgård.
πηγή:mensguide.gr