Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Ο τελικός των τελικών

 Το παιχνίδι, που περίμενε ο μπασκετικός κόσμος όλη τη σεζόν έφτασε με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται στον πέμπτο τελικό της Α1 τον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο ΣΕΦ στις 19:00.

Σε ένα ματς, που δεν χωρούν προγνωστικά και δεν μετράει τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη, μία από τις δύο ομάδες θα ντυθεί στο τέλος με τη στολή του πρωταθλητή.
Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να σπάσει την έδρα του αντιπάλου και οι δύο αιώνιοι διασταυρώνου τα ξίφη τους με ένα και μοναδικό στόχο, τη νίκη, που θα τους μετατρέψει σε πρωταθλητές Ελλάδας.
 Στο Λιμάνι η δίψα είναι μεγάλη. Η κατάκτηση της Euroleague άνοιξε για τα καλά την όρεξη των ερυθρολεύκων και η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς ευελπιστεί πως θα ανέβει πάλι στην κορυφή μετά από 15 χρόνια.
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα και να παραμείνει στο θρόνο του για 14η φορά τα τελευταία 15 χρόνια.
Αναμφισβήτητα ο Ολυμπιακός θα έχει ως μεγάλο όπλο του την δύναμη της έδρας του, εκεί που φέτος μετράει 27 νίκες σε 28 παιχνίδια, έχοντας ηττηθεί μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Το ΣΕΦ θα είναι γεμάτο, αφού οι φίλαθλοι της ομάδας έσπευσαν να εξαφανίσουν όλα τα μαγικά χαρτάκια.
Στόχος των παικτών του Ιβκοβιτς θα είναι να επιβάλουν το ρυθμό τους, να τρέξουν, να χτίσουν από νωρίς διαφορά και ψυχολογία και να γράψουν τον ιδανικό επίλογο σε μία απρόσμενα επιτυχημένη χρονιά.
Προβλήματα για τον Σέρβο τεχνικό δεν υπάρχουν, καθώς άπαντες βρίσκονται στη διάθεσή του.
Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο ΣΕΦ με οδηγό το 1999 όταν είχε κερδίσει και είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα στο σπίτι του αντιπάλου.
 Αν τα καταφέρουν οι πράσινοι θα κατακτήσουν το 33ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και το 14ο στα τελευταία 15 χρόνια.
Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, καθώς και ο τραυματισμός του Στράτου Περπέρογλου στον τέταρτο τελικό δεν αποδείχτηκε σοβαρός.
Ο Σέρβος προπονητής ποντάρει στην εμπειρία των παικτών του και περιμένει έλεγχο της εναέριας κυκλοφορίας όπως στο τέταρτο ματς και καλύτερα ποσοστά σε αντίθεση με το συγκεκριμένο παιχνίδι.
πηγή:woop.gr