Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ομελέτα χωριάτικη

ΥΛΙΚΑ

10 αυγά
1 πράσινη πιπεριά
3 ντομάτες
1 κρεμμύδι
100 γρ. τρίμμα φέτας
1 χούφτα ελιές, χωρίς κουκούτσι
 μαϊντανό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ροδέλες και τις ελιές σε φέτες. Χοντροκόβουμε τις ντομάτες. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Xτυπάμε τα αυγά σ' ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει και στον φούρνο βάζουμε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνουμε και ροδίζουμε το κρεμμύδι, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, την πιπεριά και τις ελιές, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν για περίπου 2 λεπτά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μείγμα αυγών. Μόλις η ομελέτα κάνει την πρώτη κρούστα, τη σηκώνουμε λίγο με ένα πιρούνι, γέρνουμε το τηγάνι, έτσι ώστε να απλωθεί η υπόλοιπη, και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά, ώσπου να είναι ακόμη υγρή σε μερικά σημεία.
Πασπαλίζουμε με τη φέτα και μεταφέρουμε στο γκριλ. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει λίγο το τυρί.
blue-hornet team