Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Μαρμελάδα βερίκοκο

 Υλικά
1 κιλό βερύκοκκα
750 γρ. ζάχαρη
2 κουταλάκια χυμό λεμόνι

Εκτέλεση
Αφού πλύνουμε τα βερίκοκα τα κόβουμε κομματάκια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα αφήνουμε περίπου για μισή μέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Στην συνέχεια βράζουμε την μαρμελάδα μας μέχρι να δέσει. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και όπως είναι ακόμα ζεστή την τοποθετούμε σε ζεματισμένα σε ζεστό νερό βαζάκια. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διατηρήσουμε την μαρμελάδα μας για ένα περίπου χρόνο.
blue-hornet team