Συνδυάζεται τόσο καλά το αμύγδαλο με τη σοκολάτα που είναι μαγεία. Πολύ
θρεπτικό και για τα παιδιά κι ωραία παρέα για τον απογευματινό καφέ
μας.
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα
115 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένα
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 φύτζάνι αλέυρι για κάθε χρήση
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 κ.γ. βανίλια
Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς . Σε ένα ρηχό και βουτυρωμένο ταψί βάζουμε τα αμύγδαλα στον πάτο του πυκνά να τον καλύψουν όλο.
Σε μπεν μαρι ενώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο ανακατεὐοντας αργά μέχρι να λιώσουν καλά. Μόλις λιώσουν κι ενωθούν τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ, με ένα σύρμα.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα 2 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Προσθέστε κατόπιν και το μίγμα σοκολάτας. Χτυπήστε 1 λεπτό ή μέχρι να αναμιχθεί καλά. Προσθέστε το μίγμα αλευριού και κτυπήστε όσο χρειάζεται για να αναμειχθούν.
Χύστε το μείγμα μας από τους ξηρούς καρπούς στο ταψί και ψήνουμε στους 220 για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα στεγνή. Όταν ψηθεί το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τουμπάρουμε στην πιατέλα μας.
Τέλειο και πεντανόστιμο.
Καλή επιτυχία!!
1 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα
115 γρ. μαύρη σοκολάτα, χοντροκομμένα
6 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/2 φύτζάνι αλέυρι για κάθε χρήση
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 μεγάλα αυγά
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3/4 κ.γ. βανίλια
Οδηγίες
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς . Σε ένα ρηχό και βουτυρωμένο ταψί βάζουμε τα αμύγδαλα στον πάτο του πυκνά να τον καλύψουν όλο.
Σε μπεν μαρι ενώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο ανακατεὐοντας αργά μέχρι να λιώσουν καλά. Μόλις λιώσουν κι ενωθούν τα βγάζουμε από τη φωτιά.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη βανίλια και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ, με ένα σύρμα.
Σπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Τα χτυπάμε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα 2 λεπτά ή μέχρι να ασπρίσουν. Σταδιακά προσθέτουμε τη ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά. Προσθέστε κατόπιν και το μίγμα σοκολάτας. Χτυπήστε 1 λεπτό ή μέχρι να αναμιχθεί καλά. Προσθέστε το μίγμα αλευριού και κτυπήστε όσο χρειάζεται για να αναμειχθούν.
Χύστε το μείγμα μας από τους ξηρούς καρπούς στο ταψί και ψήνουμε στους 220 για 20 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα στεγνή. Όταν ψηθεί το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το τουμπάρουμε στην πιατέλα μας.
Τέλειο και πεντανόστιμο.
Καλή επιτυχία!!