Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Έξυπνα οικολογικά δώρα για το καλοκαίρι!

Τραβήξτε όλα τα βλέμματα… με ένα μόλις οικολογικό δώρο! Πρωτότυπα και ιδιαίτερα, τα δώρα που προωθούν την περιβαλλοντική συνείδηση, κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις και σίγουρα κινούν το ενδιαφέρον.
Με εντελώς ασυνήθιστα χαρακτηριστικά, τα έξυπνα οικολογικά δώρα προτιμούνται κυρίως το καλοκαίρι, καθώς τα περισσότερα λειτουργούν μέσα από τις φυσικές πηγές ενέργειας. Ο ήλιος και το νερό μπορούν να αποτελέσουν την ενέργεια που είναι ικανή να αλλάξει ακόμα και τον τρόπο ζωής μας. Οι παρακάτω ιδέες για οικολογικά δώρα θεωρούνται μερικές από τις πιο χρηστικές και ευχάριστα περίεργες…
Ηλιακό Ραδιόφωνο - Φακός
Πρακτικό και εντελώς οικολογικό, το ηλιακό ραδιόφωνο – φακός λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια ή με τη χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών. Οι διάφοροι τρόποι φόρτισής του καλύπτουν κάθε ανάγκη και εξασφαλίζουν τη λειτουργία του σε κάθε περίπτωση. Κοστίζει περίπου 60 ευρώ και μας προσφέρει μια οικονομική πρόταση στο είδος του ραδιοφώνου…
 Ρολόι Νερού
Το συγκεκριμένο ρολόι λειτουργεί μόνο με τη χρήση νερού! Το πρωτότυπο ρολόι νερού δημιουργήθηκε για την κάλυψη των οικολογικών αναγκών και δίνει μια διαφορετική πρόταση στο αγοραστικό κοινό. Η τεχνολογία στηρίζεται σε δύο ηλεκτρόδια, που συνδέονται με ένα συγκεκριμένο κράμα, ένα θετικό και έναν αρνητικό πόλο που βυθίζονται στο νερό. Μόλις το νερό έρθει σε επαφή μαζί τους πραγματοποιείται ηλεκτροχημική αντίδραση που έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή ηλεκτρισμού. Κοστίζει μόλις 20 ευρώ.
Πληκτρολόγιο και ποντίκι  pc από μπαμπού
Το νέο πληκτρολόγιο και το πρακτικό ποντίκι από μπαμπού είναι χειροποίητα και άκρως φιλικά προς το περιβάλλον. Συνδέονται μέσω θύρας USB και είναι συμβατά με τα Windows 2000/Windows XP / Windows και Vista / Windows 7. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο και οικολογικό αξεσουάρ που θα το λατρέψετε. Σίγουρα πάντως δεν αποτελεί ένα συνηθισμένο δώρο… Στοιχίζει περίπου 90 ευρώ.
Επιτραπέζιο Ηλιακό Φωτιστικό
Άκρως οικολογικό χαρακτηρίζεται το επιτραπέζιο ηλιακό φωτιστικό, που μας προσφέρει μέσα από το χαμηλό φωτισμό του μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Δεν επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον και μας επιτρέπει να χαλαρώσουμε τα βράδια, χωρίς να επιβαρύνουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Προκαλεί ένα ζεστό κλίμα που δεν προϋποθέτει την ύπαρξη πριζών, με αποτέλεσμα να είναι άκρως χρηστικό. Στοιχίζει περίπου 16 ευρώ.
 Οικολογικές Τσάντες
Πρόκειται για μοντέρνες, ελαφριές και επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για κάθε ώρα και χρήση! Έχει σχεδιαστεί με ιδιαίτερη πρακτικότητα, αφού αποτελεί ένα πακετάκι 13Χ7 εκατοστών, το οποίο όταν ξεδιπλωθεί μετατρέπεται σε μια μεγάλη τσάντα.
 Διαθέτουν χρώμα και είναι ιδανικές ακόμα και για τις εξωτερικές δουλειές, αφού εξοικονομούν πολύ χώρο και πολλές φορές μας λύνουν τα χέρια. Κοστίζουν περίπου 5 ευρώ.
Ηλιακός Φορτιστής πολλαπλών χρήσεων
Πρόκειται για την πιο οικολογική φόρτιση των συσκευών μας! Είναι κατάλληλος για τη φόρτιση κάθε κινητού, ψηφιακής κάμερας ,MP3 & PDA. Περιλαμβάνει μια μπαταρία λιθίου, η οποία αντλεί ενέργεια μέσω της ηλιακής πλάκας ή μέσω σύνδεσης με USB. Κοστίζει περίπου 23 ευρώ και θεωρείται μια όμορφη περιβαλλοντική λύση για κάθε άνθρωπο που νοιάζεται για το μέλλον του πλανήτη.
Hands Free Αυτοκινήτου 
 Το ασύρματο Hands free θεωρείται ένα αναγκαίο αξεσουάρ του αυτοκινήτου. Λειτουργεί ως πομπός- δέκτης και μπορεί να συνδεθεί με 2 συσκευές τηλεφώνου. Διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και ηχείο και δεν χάνει το σήμα του μέχρι την απόσταση των 10 μέτρων.
 Λειτουργεί με μπαταρία λιθίου, η οποία επαναφορτίζεται μέσω ηλιακής ενέργειας. Κοστίζει περίπου 70 ευρώ.
Ηλιακό Ρολόι Χειρός
Το ηλιακό ρολόι χειρός είναι άνετο, σύγχρονο και οικονομικό. Μετατρέπεται αυτόματα από ρολόι με μπαταρία σε ρολόι που λειτουργεί μέσω της ηλιακής ενέργειας. Όπως είναι φυσικό διαθέτει μπαταρία λιθίου και είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση του. Παρέχει και έξτρα φωτισμό για διευκόλυνση του χρήστη τις βραδινές ώρες. Στοιχίζει περίπου 20 ευρώ και αποτελεί ένα δώρο που θα μείνει αξέχαστο!
πηγή:flowmagazine.gr