Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Οικολογικός τουρισμός στην Αυστραλία

Στην μακρινή Αυστραλία, μπορείτε να ανακαλύψετε καταπράσινα δάση, όμορφες ερήμους, άγρια βουνά, και φυσικά, παραλίες με λευκή άμμο.
Είναι μια ιδανική τοποθεσία για όλους, από τους λάτρεις της υπαίθρου και των σπορ, αλλά και για όσους επιθυμούν απλά να απολαύσουν το τοπίο και να χαλαρώσουν στην παραλία. Ανακαλύψτε την ομορφιά της φύσης σε μέρη που η ίδια η φύση είναι το αξιοθέατο.

Τροπικό δάσος Daintree
Βρίσκεται στην περιοχή Queensland στα βόρεια της Αυστραλίας και είναι ένα από τα παλαιότερα τροπικά δάση του κόσμου. Περιλαμβάνει περίπου 1,2000 τετραγωνικά χιλιόμετρα προσφέροντας πολλά φυσικά τοπία για να εξερευνήσετε: οροσειρές, ρυάκια και καταρράκτες, βαθιά φαράγγια και πυκνό τροπικό δάσος, ενώ στην ακτή θα βρείτε παραλίες με λευκή άμμο και δαντελωτούς υφάλους. Στην περιοχή υπάρχει συγκρότημα καταλυμάτων που συμβάλλει στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτισμού, αφού η λειτουργία του στηρίζεται σε οικολογικές μεθόδους συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης αποβλήτων, της διαχείρισης της ενέργειας και τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος. Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την παραδοσιακή ζωή και την ιστορία των Αβοριγίνων.

Blackheath
Το Blackheath είναι ένα μικρό ορεινό χωριό στη Νέα Νότια Ουαλία με αφθονία φυσικής ομορφιάς και γραφικό τοπίο. Είναι η πόλη στο υψηλότερο υψόμετρο στην οροσειρά των Blue Mountains, και βρίσκεται μόλις 90 λεπτά μακριά από το Σίδνεϊ. Εδώ μπορείτε να δείτε από κοντά την ιστορία των Αβοριγίνων και σπηλιές που πιστεύεται ότι έχουν κατοικηθεί πάνω από 10.000 χρόνια πριν. Εδώ υπάρχει και ένα μοναδικό θέρετρο που βρίσκεται στην κορυφή των βράχων με θέα που κόβει την ανάσα και προσφέρει δραστηριότητες όπως τένις, πεζοπορία, γκολφ, γιόγκα, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ιππασία, αναρρίχηση, και ορεινή ποδηλασία. Όλα τα σπίτια τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια και είναι επιπλωμένα με φυσικά και ανακυκλώσιμα υλικά.

Ακρωτήρι Leveque
Το ακρωτήρι Leveque βρίσκεται στην άκρη της χερσονήσου του Dampier περίπου 220 χλμ. βόρεια της Broome. Αν και μπορεί να είναι δύσκολο να φτάσετε, αξίζει τον κόπο για τις παρθένες παραλίες του και τα κόκκινα βράχια. Συνιστάται αυτοκίνητο 4Χ4 και ο δρόμος κατά τη διάρκεια της εποχής των βροχών μπορεί να παραμείνει κλειστός. Αν και το ακρωτήρι Leveque είναι πολύ απομακρυσμένο, υπάρχει τουριστική μονάδα που ανήκει σε Αβοριγίνες και προσφέρει σκηνές σαφάρι, ξύλινα δωμάτια και σκηνές κάμπινγκ στην παραλία. Η τοποθεσία είναι εξαιρετική για κολύμπι, ψάρεμα, παρατήρηση φαλαινών, παρατήρηση πουλιών και γραφικές εκδρομές.
πηγή:touristorama.gr