Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Η Μάνη κρύβει ομορφιά…

Η Μάνη είναι ένας ολόκληρος κόσμος, ιδιαίτερος, φτιαγμένος από αρχέτυπες εικόνες.
Ακόμη και η Έξω Μάνη, από την αρχαία Αβία, τη σημερινή Παλιόχωρα, ως το Οίτυλο, είναι διαφορετική από τη Μέσα Μάνη, την Αποσκερή και την Προσηλιακή. Αν και το τοπίο της Μεσσηνιακής Μάνης είναι πιο ήμερο και πιο πλούσιο από εκείνο της Λακωνικής, ο πολιτισμός των ανθρώπων, το σύστημα των αξιών τους, επιβάλλεται πάνω στον τόπο και χαρίζει στα πράγματα μια σαγηνευτική λιτότητα.

Βαθύ: Οργανωμένη παραλία με άμμο. Βρίσκεται δίπλα στο οικισμό. Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και γήπεδο beach volley, ενώ πραγματοποιούνται και θαλάσσια σπορ.
 Πόρτο Κάγιο: Παραλία με άμμο και βότσαλο. Βρίσκεται ακριβώς μπροστά στο χωρίο σε ένα από τους γραφικούς κόλπους της Μάνης. Πάνω από την παραλία λειτουργούν ταβερνάκια.
 Μαρμάρι: Τρίδυμες παραλίες με άμμο και περιτριγυρισμένες από βράχια. Το Μαρμάρι βρίσκεται μετά τον Γερολιμένα στον δρόμο προς το Ακρωτήριο Ταίναρο. Από τις τρεις παραλίες που διαθέτει η μια έχει εύκολη πρόσβαση στο ευρύ κοινό, λόγω της απότομης κλίσης της πλαγιάς που πρέπει να κατεβείτε. Δίπλα ακριβώς στην παραλία λειτουργεί ξενοδοχειακή μονάδα με εστιατόριο ανοικτό στο κοινό.
 Γερολιμένας: Παραλία με βότσαλα και πεντακάθαρα νερά. Παραπλήσια της παραλίας υπάρχουν καφετέριες και ταβέρνας.
 Πύργος Διρού: Παραλία με βότσαλα δίπλα στα διάσημα Σπήλαια του Διρού
 Στούπα: Οργανωμένη παραλία με ψιλή αμμό και γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκεται ακριβώς μπροστά από τον παραλιακό δρόμο της Στούπας. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ πάνω από την παραλία βρίσκονται δεκάδες καφετέριες, εστιατόρια, ταβερνάκια καθώς και καταστήματα με αναμνηστικά δώρα
 Καλαμίτσι: Ήσυχη παραλία με μικρά βότσαλα στον οικισμό Καλαμίτσι.
 πηγή:entertv.gr