Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κροκέτες μπακαλιάρου

Εύκολο και γρηγορο ορεκτικό για το μεσημεριανό σας.


Υλικά

Για 4-6 άτομα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ελαιόλαδο για μέσα
ελαιόλαδο για το τηγάνι
πιπέρι
ελάχιστο ως καθόλου αλάτι
αλεύρι για το αλεύρωμα της κροκέτας
600 γραμμάρια παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο
4 πατάτες βρασμένες μέτριες
6-7 φιλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Από βραδύς ξαλμυρίζουμε το μπακαλιάρο αλλάζοντας 2-3 φορές κατά διαστήματα το νερό ή αγοράζουμε έτοιμο ξαλμυρισμένο.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες ,τις ξεφλουδίζουμε και με ένα πιρούνι τις κάνουμε σαν πουρέ τις λιώνουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το μπακαλιάρο που τον ξεφτάμε με το χέρι σε μικρά κομματάκια ,το μαϊντανό ,το κρεμμύδι ,αλατοπίπερο, λάδι ,όλα αυτά τα ζυμώνουμε να γίνουν ένα μίγμα ,τα πλάθουμε σε κεφτέδες όπως τα σουτζουκάκια τα αλευρώνουμε και τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και είναι έτοιμα.
πηγή:sidagi.gr