Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Η Αλέξια σε ταινία κατά του ρατσισμού

Το ότι η Αλέξια βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στο Λος Αντζελες είναι γνωστό.
Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι το γεγονός ότι η Αλέξια δεν είναι πλέον μια pop τραγουδίστρια αλλά μια ολοκληρωμένη καλλιτέχνιδα, η οποία πειραματίζεται σε πρωτοποριακούς καλλιτεχνικούς χώρους και ασχολείται με όλη την γκάμα της τέχνης.

Εκτός από τη μουσική και το τραγούδι, η Alexia Vassiliou (όπως είναι γνωστή στην Αμερική) έχει μεγάλη αγάπη και στο σινεμά. Απόδειξη ότι αυτή την περίοδο το όνομά της φιγουράρει στους τίτλους της νέας ταινίας «Sacred Whispers», η οποία συμμετέχει στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Los Angeles Greek Film Festival και θα προβληθεί το Σάββατο στο θρυλικό «Egyptian Theatre», στο Χόλιγουντ, διεκδικώντας το βραβείο του Ορφέα.

Στην ταινία -την έχει σκηνοθετήσει ο Κύπριος σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ησαΐας- η Αλέξια, που έχει γράψει και τη μουσική της ταινίας, υποδύεται μια τραγουδίστρια, την Βette Jones.

Το θέμα της ταινίας είναι ο ρατσισμός και η μη αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, αλλά και το πώς κάποιος μέσα από την κακή διαπαιδαγώγηση, τη θρησκεία και την οικογένειά του μπορεί να μετατραπεί σε ρατσιστή.

ΠΗΓΗ: ESPRESSO