Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Οι Έλληνες «αγοράζουν σπίτι» στο Λονδίνο

Σε κυνήγι εκατοντάδων εκατ. ευρώ που βρίσκονται στα... σεντούκια των ελληνικών νοικοκυριών, έχουν αποδυθεί τους τελευταίους μήνες μεγάλες ξένες εταιρείες που επενδύουν σε ακίνητα στο εξωτερικό.

Η τάση των Ελλήνων να τοποθετούν τα χρήματά τους σε ασφαλή καταφύγια έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό εξαιτίας της ανασφάλειας για την ελληνική οικονομία.
Ο βασικότερος προορισμός των χρημάτων από την Ελλάδα, εκτός από τις? ελβετικές τράπεζες, είναι και οι αγορές ακινήτων του εξωτερικού. Από τις αρχές της δεκαετίας του '80 στη Βρετανία και εσχάτως στην γερμανική κτηματαγορά.
Ωστόσο, τα ακίνητα στο Λονδίνο έχουν γίνει πόλος έλξης για τους Ελληνες που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι τους τελευταίους έξι μήνες σημειώνεται ραγδαία αύξηση της ζήτησης για ακίνητα στη βρετανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της εταιρείας συμβούλων Savills, η ζήτηση από την Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 50% σε σύγκριση με πέρυσι και μόλις κατά 16% από Γάλλους, 10% από Ισπανούς και 9% από Ιταλούς.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ